06-09-2017

'Ontwikkellaboratorium op wielen' SAP Run Live Truck rijdt verder na succesvolle eerste tour

Deel dit bericht

Het Run Live Truck-project van SAP Nederland krijgt een vervolg. Dit maakte SAP bekend tijdens een terugblik op de tour van de afgelopen 12 weken bij het Design Thinking Center in Amsterdam. Het concern kondigde daar eveneens de deelnemende organisaties aan van de tweede tour, die volgende week van start gaat.

Run Live Truck-project

SAP trok de afgelopen maanden het land in om innovaties bij organisaties te stimuleren. Hiervoor werd de speciaal ingerichte SAP Run Live Truck in het leven geroepen. Met dit 'ontwikkellaboratorium op wielen' wil het technologiebedrijf samen met hun klanten en partners uitdagingen en ideeën omzetten in werkende oplossingen.

Deelnemende organisaties waren onder andere KWF Kankerbestrijding, AkzoNobel, Flevoziekenhuis, Waterwatch Cooperative, ProRail, Coop en Bavaria. Zij konden voorafgaand aan de tour een innovatiecase opstellen. Het team van de Run Live Truck leverde vervolgens in samenwerking met de klant binnen vijf werkdagen een 'minimal viable product' op, ofwel een werkend prototype. Daarna reed de truck door naar de volgende klant.

Samen innoveren
De tour leverde diverse innovaties op. Zo werd met KWF Kankerbestrijding een applicatie ontwikkeld die kinderen op een gamification-achtige manier wijst op de gevaren van de zon. Samen met Bavaria bouwde het team van de Run Live Truck een Internet of Things-applicatie voor het monitoren van biervoorraden. En met Waterwatch Cooperative werd een prototype gerealiseerd van een Smart Farming-app die informatie over gewassen combineert met meteorologische data.

De deelnemende partijen kijken tevreden terug op het initiatief. "Het stond op mijn bucketlist om ooit een sprint te doen: binnen een week een prototype opleveren", zegt Anke Abbenhuis-Swinkels van Bavaria. "En dat is volledig geslaagd." Ook Harry Derksen van Waterwatch Cooperative is trots op het eindresultaat. "Het is geweldig om te zien hoe we binnen één week van een idee naar een bruikbare applicatie kunnen komen."

Tweede tour van start
Voor SAP smaakt de eerste tour duidelijk naar meer. "We zijn zeer tevreden over het verloop en de resultaten van de Run Live Truck", zegt Jan Theodoor Wiltschek, Industry Principal bij SAP Nederland. "In samenwerking met onze klanten, partners en eindgebruikers hebben we fraaie prototypes weten te realiseren. Een volgende stap is de verfijning daarvan zodat ze daadwerkelijk in productie kunnen."

Na de succesvolle lancering worden niet alleen de lopende cases verfijnd, maar start het concern volgende week bovendien aan een nieuwe tour van drie maanden. Het programma van de truck en de vorderingen van de cases zijn te volgen via de bijbehorende website: www.runlivetruck.nl.

Partners