20-09-2017

Centric start met .NET-traineeship in Roemenië

Deel dit bericht

Centric is gestart met een internationaal traineeship tot full stack .NET-developer. Elf deelnemers vertrekken voor een jaar naar Roemenië, waar zij onder begeleiding van senior ontwikkelaars praktijkervaring opdoen en trainingen volgen.
           
Momenteel volgen de deelnemers ter voorbereiding een basistraining in Nederland. In oktober vertrekken de trainees naar Iași in Roemenië. Zodra het traineeship in Roemenië met succes is afgerond, gaan de .NET-professionals in Nederland aan de slag voor opdrachtgevers van Centric. Omdat Centric hen ook na het traineeship blijft begeleiden en trainen, kunnen zij snel doorgroeien naar de functie van .NET-expert.

Spannend en mooi avontuur
Trainee Meinris van den Bos: “Ik heb ontzettend veel zin in het traineeship en vind het een spannend en mooi avontuur om als beginnend programmeur het vak in een ander land te leren. Daarbij denk ik dat een traineeship in het buitenland extra leerzaam is, omdat je dan wat verder weg staat van je dagelijkse beslommeringen; je kunt je echt voor 100 procent focussen op de lesstof en de werkzaamheden. Bovendien hebben alle collega’s in de groep hetzelfde doel voor ogen, waardoor we elkaar kunnen versterken en helpen. We zijn nu ongeveer anderhalve week bezig met de basistraining en leren al ontzettend veel. Ik kijk dan ook erg uit naar de rest van het traineeship!”

Centric Roemenië
Een deel van de productontwikkeling van Centric vindt plaats in samengestelde teams met collega’s in Nederland, België en Roemenië. Voor Centric is Roemenië een geschikte near-shoringslocatie, vanwege het kleine tijdsverschil en de culturele overeenkomsten. Bovendien is IT-technologie een speerpunt van de Roemeense regering, waardoor vanuit het onderwijs wordt ingezet op dit vakgebied. De Roemeense vestiging (met circa 230 medewerkers) werkt veel samen met de Roemeense universiteiten en heeft daardoor ervaring met het opnemen en begeleiden van IT-talenten.

Tags:

Development, .NET

Company:

Centric

Partners