28-06-2018

OutSystems tilt Low-Code security naar hoger niveau

Deel dit bericht

OutSystems lanceert OutSystems Sentry, een nieuwe beveiligingsservice voor het Outsystems cloud-gebaseerde Platform as a Service (PaaS). Deze oplossing biedt proactieve securitymonitoring, ingebouwde redundantie en 24x7-ondersteuning voor OutSystems-klanten.

Analisten voorspellen dat in 2018 de cloudadoptie de mijlpaal van 50 procent zal overschrijden. Dit betekent minder private datacenters en lagere personeels- en onderhoudskosten. De keerzijde is dat er meer gevoelige gegevens worden opgeslagen in openbare en private cloudomgevingen. Dat vereist strenge toegangscontroles, een security-first-aanpak voor het herkennen van abnormale verkeerspatronen en een grote waakzaamheid bij SOC-teams.

Geavanceerde detectie
Cloudomgevingen zijn vandaag de dag een aantrekkelijk doelwit van hackers. Dit in tegenstelling tot de voorspelling van Gartner dat in 2020 in de workloads van publieke cloud Infrastructure as a Service (IaaS)-oplossingen ten minste 60 procent minder beveiligingsincidenten gaan plaatsvinden dan in traditionele datacenters. Maar externe bedreigingen zijn slechts een deel van de vergelijking, vooral in multi-tenant cloudomgevingen.
‘Vertrouwen en toch verifiëren’ wordt al lange tijd gebruikt in netwerkbeveiliging. OutSystems heeft dit uitgebreid naar de cloud met een nieuw high compliance cloudaanbod. OutSystems Sentry biedt geavanceerde detectie van externe dreigingen samen met interne monitoring voor mogelijke problemen met toegangsbeheer en de toename van Advanced Persistent Threats (APT's). Daarnaast zorgt de SOC 2 Level II-certificering in combinatie met de ISO 27001 en ISO 22301 certificeringen ervoor dat OutSystems Sentry voldoet aan de vijf Trust Service Principals of Security: beveiliging, beschikbaarheid, integriteit van de verwerking, vertrouwelijkheid en privacy.

Stabiele omgeving
OutSystems Sentry breidt de bestaande beveiliging van AWS cloud verder uit met meer dan 196 beveiligingspunten. Bovendien biedt Sentry extra beveiligingslagen van de meest geavanceerde software en een eigen ervaren team van beveiligingsexperts.

José Casinha, Chief Information Security Officer van OutSystems: “Onze klanten verwachten en verdienen de meest stabiele omgeving voor hun toepassingen. Dit vraagt om een proactieve beveiligingshouding van infrastructuur tot virtuele machine. Er zijn al bijna 200 beveiligingspunten gebouwd in het platform, maar voor klanten die extra bescherming nodig hebben, bieden we OutSystems Sentry. De combinatie van cloud-vriendelijke, proactieve beveiligings- en compliance-software en het ervaren OutSystems Security Incident Response Team zorgt ervoor dat de applicaties van onze klanten gebruikmaken van de snelste, veiligste en meest stabiele cloudomgeving.”

Lees meer over hoe OutSystems werkt aan het beschermen van gevoelige gegevens van klanten door de pagina Veiligheid in de OutSystems Evaluatiegids te bekijken.

Tags:

Security, Cloud, ISO

Company:

OutSystems

Partners