Unieke workshop Datamodelleren met Alec Sharp

Deel dit bericht

Deze workshop, gegeven door Alec Sharp, presenteert Entity-Relationship modellering vanuit een non-technisch perspectief. Sharp geeft tips en richtlijnen voor analisten en behandelt contextuele, conceptuele, en gedetailleerde technieken voor modellering dat zorgen voor een maximale betrokkenheid van de gebruiker.

Datamodellering was oorspronkelijk bedoeld als een hulpmiddel voor database-ontwerp, maar is uitgegroeid tot een fundamentele requirements techniek voor business analisten, aangezien het relevant is voor iedereen die werkt met datastructuren, applicatielogica, user interfaces en bedrijfsprocessen. 
Het is belangrijk om datamodellering al vroeg in het requirements definitie traject toe te passen zodat analisten en klanten een gemeenschappelijk begrip krijgen van de verschillende entiteiten (bijvoorbeeld Klant, Order, Product, Onderdeel etc.), die toegepast worden in de bedrijfsprocessen en informatiesystemen inclusief de onderlinge samenhang en business rules. Daarnaast worden tegenstrijdige terminologieën en assumpties hierdoor vermeden die een groot effect kunnen hebben op applicatieontwikkeling, pakketselectie en -implementatie, systeemintegratie en process redesign projecten. Deze workshop introduceert entity-relationship modellering vanuit een non-technisch perspectief, waarin de basiscomponenten van een datamodel – entiteiten, relaties, attributen en identifiers – uitgebreid worden behandeld. Naast uitleg over hoe deze componenten gebruikt moeten worden 
bij het maken van een datamodel, zal er ook bijzonder veel advies gegeven worden over het proces van het maken van een datamodel in vergelijking met andere cursussen, inclusief specifieke methodes om non-technische materiedeskundigen gemotiveerd en betrokken te houden bij het project. De inhoud van de workshop wordt gepresenteerd binnen de context van een duidelijk gedefinieerde, in drie fasen 
opgesplitste data-modelleringmethodologie wat een steeds toenemende mate aan precisie en detail mogelijk maakt. Onderstaande punten maken deze workshop uniek en waardevol:
• Deze workshop zit vol met praktische tips, technieken, “scripts”, checklists, en richtlijnen voor de analist. Al het geleverde materiaal is gebaseerd op jaren van ervaring met projecten. Abstracte theorie wordt vermeden.
• De nadruk op bedrijfsvriendelijke technieken zorgt dat ook materiedeskundigen zonder technische achtergrond betrokken blijven bij het project, wat essentieel is voor de kwaliteit van datamodellen.

Spreker Alec Sharp
Alec Sharp, senior consultant bij Clariteq Systems Consulting, heeft diepgaande expertise in een zeldzame combinatie van werkgebieden - gespreksleiding, strategie ontwikkeling, specificatie van applicatie-requirements, datamodellering en, uiteraard, business process modelling, -analyse en –ontwerp. Zijn bijna 30 jaar ervaring in hands-on advies ervaring, praktische benaderingen en wereldwijde reputatie in modelgedreven methodieken hebben hem gemaakt tot een veelgevraagd adviseur in uiteenlopende landen. Hij is tevens een populaire spreker op conferenties gerelateerd aan Business Process Management, Business Analyse en Data Management, waar hij inhoud en inzicht combineert met lichtvoetigheid en humor. 
Tijdens Enterprise Data World 2010 ontving Alec Sharp de prestigieuze DAMA’s 2010 Professional Achievement Award, een internationale prijs die eens per jaar wordt gereikt aan de professional die het meest heeft bijgedragen aan het Data Management vakgebied. Daarnaast was Sharp bij vele evenementen, waaronder de Building Business Capability 2012 and 2013 congressen, beoordeeld als best gewaardeerde spreker. 
Alecs populaire workshops over Datamodellering (zowel voor beginners als gevorderden), Requirement-modellering (met Use Cases en Business Services) en Facilitation and Presentation Skills vinden plaats bij ’s werelds bekendste organisaties. Zijn sessies zijn praktisch, energiek, en leuk – hetgeen door de meeste deelnemers de evaluatie “Beste sessie die ik ooit heb gehad” oplevert.

Doelgroep
Beginnende of gevorderde data modelleerders, data-analisten en database-analisten zullen zeker profiteren van de praktische methodes en richtlijnen die aangereikt worden in deze workshop. Daarnaast is deze workshop erg populair bij bedrijfsanalisten en applicatieontwerpers om data modellering en de manier waarop dit de requirements definitie of procesanalyse ondersteunt beter te begrijpen. Voor bedrijfsprofessionals en managers is deze workshop handig voor het oplossen van tegenstrijdigheden in de bedrijfsterminologie en regelgeving.

Informatie en registratie
De workshop vindt plaats op 27 en 28 oktober 2014 in Amsterdam of Hilversum en wordt georganiseerd door Adept Events. De kosten voor deelname aan de tweedaagse workshop bedragen 1.305 Euro per persoon indien u zich uiterlijk 30 dagen voor aanvang registreert en daarna 1.450 Euro (excl. BTW). Documentatie, lunch en koffie zijn inbegrepen. Leden van het Dutch IIBA Chapter ontvangen 10% korting op de deelnemersprijs. Kijk voor meer informatie op www.adeptevents.nl/erm.

 

Company:

Adept Events

Partners