17-06-2011

VMware brengt vFabric5 uit

Deel dit bericht

VMware heeft vFabric5 uitgebracht. Dit is een geïntegreerd applicatieplatform voor virtuele en cloud-omgevingen. Door het Spring-ontwikkelraamwerk voor Java te combineren met de nieuwste generatie vFabric applicatie-services, biedt vFabric 5 het core applicatieplatform voor het bouwen, implementeren en runnen van moderne applicaties.

Nieuw is het licentiemodel dat wordt gehanteerd. Ondernemingen kunnen vFabric5 aanschaffen op basis van virtuele machines in plaats van fysieke hardware CPU’s.

 

Beste platform voor Spring-applicaties
Meer dan drie miljoen ontwikkelaars gebruiken het Spring-framework om zakelijke Java-applicaties te bouwen. Met vFabric 5 kunnen gebruikers ongeëvenaard inzicht krijgen in de prestaties van hun Spring-toepassingen met de nieuwe Spring Insight Operations. Gebaseerd op de Spring Insight-technologie die gebruikt wordt door Spring-ontwikkelaars in ontwikkelomgevingen, zal Spring Insight Operations deze mogelijkheid uitbreiden naar de productieomgevingen, waardoor operationele en ontwikkelteams beter samen kunnen werken.

vFabric 5 staat voor eenvoud
VMware vFabric 5 introduceert een nieuw flexibel licentiemodel dat klanten helpt softwaregebruik rechtstreeks te koppelen aan kosten, terwijl daarnaast een applicatie-infrastructuur wordt geïmplementeerd die nauwer is verbonden met virtualisatie- en cloud-concepten.

Binnen vFabric 5
De belangrijkste voorzieningen in vFabric 5 zijn:
• vFabric tc Server met Elastic Memory voor Java, een enterprise-versie van Apache Tomcat 7 die is geoptimaliseerd voor Spring en VMware vSphere.
• vFabric GemFire is een geheugengeoriënteerde datamanagement-technologie die elasticiteit en prestaties toevoegt aan de data tier.
• vFabric SQLFire introduceert een standaard SQL-interface voor de core GemFire-technologieën.
• vFabric rabbitmq is de belangrijkste open source-implementatie van het Advanced Message Queuing Protocol en maakt een cloud-ready aanpak mogelijk.
• vFabric Web Server, een enterprise-versie van de Apache webserver.
• Spring Insight Operations maakt het mogelijk inzicht te krijgen in de prestaties van de Spring-applicaties in ontwikkel- en productieomgevingen.
• vFabric Hyperic maakt proactief performance-management mogelijk van op maat gemaakte toepassingen via transparante zichtbaarheid in moderne applicaties in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen.

Prijs en beschikbaarheid
VMware vFabric 5 is beschikbaar aan het einde van de zomer in 2011. Het wordt aangeboden in twee versies: VMware vFabric Standaard voor 1.200 dollar per VM en VMware vFabric Advanced voor 1.800 dollar per VM.

Company:

VMware

Partners