31-03-2011

SAP zoekt samenwerking met wetenschap

Deel dit bericht

SAP gaat zich meer richten op samenwerking met wetenschappelijke instituten. De samenwerking met het Fraunhofer-Gesellschaft, een organisatie voor toegepast wetenschappelijk onderzoek, wordt geïntensiveerd. Het doel is om vakkennis en ervaring uit de wetenschap en economie samen te voegen en toe te passen in softwareoplossingen.

De geïntensiveerde samenwerking richt zich op het volgende: 
  • Innovatiemanagement. SAP en het Fraunhofer-Gesellschaft werken onder meer samen om de processen voor planning, voortgang en controle van innovaties te optimaliseren. Hierbij richten ze zich op de gehele levenscyclus van een product: van idee tot en met het marktklare product. De resultaten van het onderzoek met het Fraunhofer-Gesellschaft worden gebruikt voor het ontwerpen van de standaardprocesssen die SAP in zijn applicaties voor innovatiemanagement opneemt.
  • Procesoptimalisatie voor productiebedrijven in het MKB. SAP en het Fraunhofer-Gesellschaft willen netwerkoplossingen ontwikkelen die de basis vormen voor nieuwe, converteerbare bedrijfsprocessen. Deze transparante processen moeten industriële bedrijven helpen om op maat te produceren voor individuele klanten, real-time te reageren op schommelingen in de vraag en storingen in de toeleveringsketen en efficiënter om te gaan met resources. 
  • Publieke en private security. De samenwerking betreft aan de ene kant de veiligheid van toepassingen voor mobiele apparatuur, zoals smartphones en iPads en bijvoorbeeld de relatie tussen de veiligheid van bedrijfsgegevens en het gebruik van social media. SAP ontwikkelde in het kader hiervan al eerder software voor mobile device management. Aan de andere kant ligt de focus op het ontwikkelen van mobiele toepassingen waarmee identiteitszekerheid kan worden vastgesteld, zoals een authenticiteitscheck van documenten. 
  • Patroonherkenning. De partners gaan zich inzetten op het verder ontwikkelen van een technologie waarmee geautomatiseerd virtuele reconstructies kunnen worden gemaakt van oorspronkelijke documenten. In het Stasi-Schnipsel Project werd op basis van methoden van patroonherkenning een technologie ontwikkeld waarmee kapot gescheurde documenten konden worden hersteld. Dit project richt zich op het geautomatiseerd reconstrueren van versnipperde documenten van de Oost-Duitse geheime dienst Stasi. De toegepaste technologie wordt nu geïntegreerd in een totaalproces en uitgebreid met nieuwe methoden voor beeldanalyse, patroonherkenning en software voor het omzetten van tekst in gesproken woord.

Company:

SAP

Partners