09-03-2011

VMware levert nieuw besturingsmodel voor cloudomgevingen

Deel dit bericht

VMware biedt een nieuwe strategie en oplossing om het beheer van diensten in dynamische, virtuele cloudomgevingen te vereenvoudigen en te automatiseren. VMware vCenter Operations ondersteunt bedrijven bij de transformatie van hun IT-werkzaamheden om de flexibiliteit en economische voordelen van cloud computing te bereiken.

Cloud computing kenmerkt zich door een heel andere benadering van IT waar middelen uit meerdere bronnen zijn samengevoegd,  provisioning en capaciteit zeer dynamisch zijn en configuraties worden samengevoegd. Traditionele managementtools en processen kunnen de snelheid van deze nieuwe, intelligente virtuele omgevingen niet bijhouden.

VMware vSphere
VMware vSphere heeft duizenden bedrijven geholpen bij de transformatie van hun datacenters dankzij het vereenvoudigen van managementfuncties in core-systemen, zoals resource allocations en load balancing, door ze te bouwen in het virtualisatieplatform. VMware's managementstrategie is om IT verder te vereenvoudigen door prestaties, capaciteiten en configuratiebeheer te integreren en analysemogelijkheden toe te passen. Zo kunnen klanten het automatiseringsniveau bereiken dat nodig is om in een cloud-omgeving te kunnen werken.
 
Nieuwe aanpak IT-beheer
vCenter Operations wordt nauw geïntegreerd met VMware vSphere en speelt in op zijn geavanceerde infrastructuur managementfunctie. Het zal zowel gegevens van de onderliggende fysieke componenten (servers, opslag, netwerk) kunnen verzamelen als andere managementtools binnen het bedrijf. Vervolgens analyseert het de miljoenen datapunten die deze systemen real-time produceren om de belangrijke informatie te verkrijgen en het visueel te maken in een eenvoudig, actiegericht overzicht via dashboards. Hierdoor beschikken infrastructuur- en bestuurlijke teams over de informatie om snel, operationele besluiten te nemen om:
  • Proactief te zorgen voor service levels in dynamische cloud-omgevingen;
  • De oorzaak van prestatieproblemen sneller te achterhalen; 
  • Real-time implementaties te optimaliseren om zelf provisioning te verstrekken;  
  • Compliance te behouden in tijde van constante verandering.
 

Company:

VMware

Partners