25-11-2015

Progress Rollbase 4.0 levert verbeterde digitaliseringsmogelijkheden en Telerik Kendo UI-integratie

Deel dit bericht

Progress heeft een nieuwe versie uitgebracht van het rapid application development platform, Progress Rollbase. Deze nieuwe versie bevat substantiële verbeteringen aan de UI, die gebaseerd is op het Telerik Kendo UI framework. Ook is het platform geïntegreerd met Telerik Platform, het mobile app development platform van Progress voor iOS-, Android- en Windows Phone-applicaties.

Nieuw in Progress Rollbase 4.0:
Verbeterde User Interface: Rollbase-platform heeft een nieuwe, responsive user interface (UI) die opnieuw ontworpen is met behulp van Telerik Kendo UI widgets. Dit zorgt ervoor dat applicaties op een consistente manier op een groot aantal apparaten te gebruiken zijn. Daarnaast hebben applicatieontwikkelaars die zelf een UI willen inrichten nu toegang tot de volledige Telerik Kendo UI Professional Edition-bibliotheek. Applicatiegebruikers kunnen kiezen uit één van de veertien ingebouwde applicatiethema’s.

Integratie met Telerik Platform: Het geïntegreerde aanbod biedt developers snel en eenvoudig toegang tot Rollbase-data en gebruikersauthenticatie. Dit kan door developers worden ingezet bij het bouwen van mobiele applicaties zonder SDK’s te downloaden of een andere programmeertaal te leren. Het Progress Rollbase-platform is nu ook geïntegreerd met Telerik AppBuilder via een Progress Data Catalog-bestand (.json) en Telerik ScreenBuilder via de Progress Data Service (JSDO). Gebruikers kunnen hierdoor zeer snel aantrekkelijke, web-gebaseerde, zakelijke applicaties bouwen die geïntegreerd zijn met mobiele apps.

Rollbase Marketplace: Progress heeft tevens de Progress Rollbase Marketplace aangekondigd. Dit betreft een online etalage waar klanten Progress Rollbase-applicaties kunnen plaatsen, delen en downloaden. Deze marktplaats kan worden aangepast naar de gewenste huisstijl van een merk en biedt drie soorten applicatie categorieën:
• Applicatie-templates, aangeboden door Progress (gratis beschikbaar);
• Open source-applicaties, aangeboden door klanten en partners van Progress (gratis beschikbaar);
• Progress Rollbase-applicaties van Progress-partners (tegen betaling).

Quick Start Tutorial en Fast Track Page: Om nieuwe gebruikers snel op weg te helpen, heeft Progress een Fast Track-pagina opgezet met een Quick Start Tutorial die gebruikers door de stappen heen loodst bij het creëren van een applicatie. Deze pagina bevat tevens links naar ondersteunende video’s en documentatie.

“Digitalisering staat hoog op de agenda van zowel de CEO als CTO”, stelt Stephan Leferink, General Manager Progress Benelux. “In het nieuwe digitale tijdperk is het niet voldoende dat applicaties goed werken. Zij moeten ook een aantrekkelijke user experience bieden om succesvol te zijn en van toegevoegde waarde te zijn voor de klant. Het creëren van een moderne user interface is hierbij essentieel. Dit is waarom we met deze release de kracht van ons rapid application development-platform, Rollbase, combineren met de mogelijkheden die Telerik Kendu UI framework biedt om prachtige mobiele apps te creëren.”

Partners