28-01-2016

OutSystems realiseert in Benelux omzetgroei van ruim 200 procent

Deel dit bericht

OutSystems heeft in Benelux over 2015 meer dan 200 procent groei gerealiseerd ten opzichte van een jaar eerder. De leverancier van het gelijknamige enterprise Rapid Application Delivery (RAD) platform profiteerde derhalve optimaal van de toegenomen vraag vanuit de markt naar mobiele- en webapplicaties.

OutSystems heeft in de Benelux twintig nieuwe klanten uit het enterprise-segment opgetekend en daarnaast nog een groot aantal midden- en kleinbedrijven. De Benelux is daarmee na de VS de snelst groeiende markt voor OutSystems wereldwijd. Ook heeft de RAD-aanbieder het afgelopen jaar een aantal nieuwe partners gecontracteerd voor Nederland, België en Luxemburg, zowel lokale IT-dienstverleners als internationale system integrators.

Willem van Enter, algemeen directeur van OutSystems Benelux verwacht dat met het groter wordende aantal klanten en partners de groei het komende jaar nog meer in een versnelling komt: "Als we meer tevreden klanten hebben, betekent dat dat er meer over ons gepraat wordt en onze naamsbekendheid verder toeneemt. En de nieuwe partners geven ons meer slagkracht om de markt te bedienen. Ik verwacht dan ook dat de groei het komend jaar zal doorzetten."

Dat de woorden van Van Enter niet uit de lucht gegrepen zijn, blijkt ook uit de bezoekersaantallen van NextStep Benelux, het jaarlijkse klantenevent van OutSystems in de regio. Met meer dan het dubbele aantal bezoekers ten opzichte van 2014 was de editie van 2015 de meest succesvolle tot nu toe. Om de groei op te kunnen vangen en in goede banen te leiden, groeide de OutSystems-organisatie in de Benelux het afgelopen jaar met veertig procent.

Tags:

RAD, Development

Company:

OutSystems

Partners