26-02-2016

Mendix komt met support voor Microsoft Azure cloud platform

Deel dit bericht

Mendix, aanbieder in digitale innovatie en Applicatie Platform-as-a-Service (aPaas), en Microsoft kondigen Mendix-support aan voor het Microsoft Azure cloud platform & services en de beschikbaarheid van het Mendix-platform in de Microsoft Azure Marketplace.

Met de combinatie van Mendix’ mogelijkheden voor snelle ontwikkeling van web-, mobiele en IoT-applicaties en Azure’s cloud platform & services, kunnen internationale IT-teams sneller moderne, multi-channel applicaties leveren en zo beter de business-behoeften ondersteunen.

Mendix en Microsoft komen met dit aanbod tegemoet aan de groeiende vraag naar één cloud stack dat de snelheid, wendbaarheid, het inzicht en de schaalbaarheid kan bieden, die nodig zijn voor snelle innovatie. Mendix’ digitale innovatie-platform, dat model-gedreven ontwikkeling ondersteunt, is een aanvulling op Microsoft ontwikkel-tools zoals Visual Studio en C#.
Ontwikkelaars kunnen daarnaast Azure inzetten voor instant provisioning, deployment en autoscaling. Ook krijgen ze toegang tot een breed portfolio van component-services en algoritmes, om zo applicaties intelligenter en meer context-aware te maken.

Go-to-Market Highlights
• Mendix is beschikbaar in de Microsoft Azure Marketplace. Dat stelt Azure-klanten in staat de Mendix-mogelijkheden voor snelle applicatie-ontwikkeling binnen hun bestaande enterprise-account te gebruiken.
• Er zijn zowel gratis als commerciële versies beschikbaar. De gratis Mendix-versie voorziet in een volwaardig platform om ongelimiteerd applicaties mee te bouwen en te implementeren, tot tien gebruikers per applicatie. De tarieven van de commerciële Pro-editie zijn afhankelijk van onder meer het aantal gebruikers.
• Applicaties die zijn gebouwd op Mendix kunnen met één simpele klik op Azure of Cloud Foundry op Azure worden geïmplementeerd, binnen de visual modeling-omgeving Mendix Modeler.

“De applicaties van de toekomst kunnen niet worden gebouwd met de tools uit het verleden”, zegt Derek Roos, CEO en mede-oprichter van Mendix. “Door samen te werken met Microsoft leveren we één samenhangende cloud stack om de digitale organisatie van de toekomst te versterken en digitale innovatie aan te jagen.”

“We zijn verheugd dat het Mendix-platform nu beschikbaar is in de Microsoft Azure Marketplace”, aldus John Gossman, Microsoft Azure Architect. “De combinatie van Mendix’ mogelijkheden voor een snelle applicatie-ontwikkeling en Microsoft Azure’s public cloud-service maken digitale innovatie mogelijk in een verbazingwekkend tempo en met enorme schaalbaarheid.”

Mendix biedt een snelle manier om ideeën om te zetten naar applicaties. Het geïntegreerde applicatie Platform-as-a-service (aPaaS) stroomlijnt de hele applicatie-levenscyclus en combineert agile projectmanagement, model-gedreven ontwikkeling, one-click deployment en gecentraliseerd applicatie-beheer. Dat levert een zes keer snellere time-to-market op, met 70 procent minder resources dan via een traditionele aanpak. Mendix-applicaties zijn ‘cloud-native’ met enterprise-class technologie, inclusief web-services en platform API’s, een voor het web geoptimaliseerde runtime, deployment-flexibiliteit en cloud-interoperabiliteit.

Meer informatie: https://azure.microsoft.com/en-us/marketplace/partners/mendix/mendix-pro/

Company:

Mendix

Partners