10-03-2016

Microsoft kondigt SQL Server 2016 en SQL Server voor Linux aan

Deel dit bericht

Microsoft komt met SQL Server voor Linux, dat gebouwd is op SQL Server 2016. SQL Server 2016 is volgens Microsoft de grootste sprong voorwaarts in de geschiedenis van Microsoft’s dataplatform.

Microsoft ziet SQL Server voor Linux als belangrijke stap om het datamanagement en business analyticsplatform beschikbaar te maken voor alle soorten data op diverse systemen, zowel on-premise als in de cloud. Voor ontwikkelaars stelt het bedrijf een early preview met de kernmogelijkheden beschikbaar. De uiteindelijke release komt pas midden 2017.
Ook SQL Server 2016 is als public preview beschikbaar voor download en komt met realtime en geavanceerde analysemogelijkheden, rijke visualisatie op mobiele apparaten, nieuwe beveiligingstechnologie en hybride cloud-scenario's. Later dit jaar komt SQL Server 2016 algemeen beschikbaar.

Volgens Executive Vice President Scott Guthrie van de Cloud and Enterprise Group past SQL Server voor Linux in de strategie van Microsoft om haar producten voor een bredere gebruikersgroep toegankelijk te maken. Eerder heeft Microsoft mobile app ontwikkelplatform Xamarin overgenomen en Microsoft R Server aangekondigd dat gebaseerd is op het overgenomen Revolution Analytics.

Kijk hier voor een early preview van SQL Server voor Linux.

Meer informatie over SQL Server 2016

Company:

Microsoft

Partners