03-06-2016

HPE introduceert Application Lifecycle Management software voor DevOps

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise kondigt de beschikbaarheid aan van HPE ALM Octane. Dit Application Lifecycle Management softwareproduct helpt klanten bij het versnellen van hun DevOps-processen.

HPE ALM Octane maakt gebruik van bekende developer toolsets als Jenkins en GIT, zodat op Lean, Agile en DevOps gefocuste teams constant kwaliteit kunnen bieden. HPE ALM Octane biedt developers en testers inzicht in de wensen van de doelgroep om snel applicaties te leveren zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit en gebruikerservaring.
 
Om het snel veranderende marktlandschap bij te houden en impactvolle klantervaringen te leveren, bouwen en verbeteren organisaties op topsnelheid software en mobiele applicaties. De verandering zorgt dat organisaties opnieuw moeten nadenken hoe ze hun interne software development processen optimaliseren. Application delivery management-oplossingen die constante kwaliteit verzekeren en op hoge snelheid kunnen schalen, zijn nog niet snel genoeg ontwikkeld om Agile, Lean en DevOps-ontwikkelmethodes te ondersteunen.

Cloudgericht
Volgens Senior VP en General Manager Application Delivery Management Raffi Margaliot bij Hewlett Packard Enterprise staan aan de basis van een succesvolle organisatie flexibele, kwalitatieve en sterk presterende applicaties die continu aangrijpende en intuïtieve gebruikerservaringen bieden. “Om deze applicaties snel te leveren moeten IT-teams flexibel zijn en tegelijkertijd constant sterke producten leveren. HPE ALM Octane is speciaal ontworpen voor Agile en DevOps-teams en brengt een cloudgerichte benadering die op ieder moment en vanuit elke locatie toegankelijk is. Dit wordt versterkt door big datastyle-analyses, zodat snelheid, kwaliteit en schaalbaarheid in alle IT-modi worden gebracht.”

Configuratie
HPE ALM Octane is geoptimaliseerd voor integratie met breed geadopteerde developer testing tools - zoals Swagger-documented REST API’s – en een open platform architectuur die op open source is gebouwd. HPE ALM Octane is ontworpen voor schaalbaarheid. Om de applicatielevering te versnellen biedt de oplossing visueel ondersteunde en gemakkelijk configureerbare bedrijfsbepalingen en workflow. HPE ALM Octane configureert geautomatiseerde tests om eenvoudig inzicht te krijgen in resultaten en fouten.

Belangrijke functies
- Verbeterde Open Source Dev/Test Toolchains. HPE ALM Octane is geïntegreerd met een kernset van breed geadopteerde tools die gefocust zijn op testautomatisering, samenwerking en applicatie-implementatie. De oplossing ondersteunt de volgende tools en frameworks: Jenkins en TeamCity, GIT, Business-Driven Development (BDD) via ondersteuning van Gherkin, HPE Unified Functional Testing, LeanFT, HPE StormRunner Load, Selenium en Swagger-documented REST API.
- Constante kwaliteit voor DevOps Softwarelevering.
- Verbeterde samenwerking met ChatOps.
Naast de lancering van HPE ALM Octane maakt HPE verschillende nieuwe functies bekend, gericht op functionele en prestatietesten die Agile, DevOps en kwaliteit op schaal ondersteunen.

Beschikbaarheid
HPE ALM Octane is per direct beschikbaar als cloudservice. On-premise installaties komen later dit jaar beschikbaar. Klanten van HPE ALM en HPE Quality Center krijgen het nieuwe product als onderdeel van hun actieve support contact.

Meer informatie: HPE

Partners