08-06-2016

KPN faciliteert 'citizen developers' door samenwerking met Mendix

Deel dit bericht

KPN is een strategisch partnerschap aangegaan met Mendix, aanbieder van een Applicatie Platform-as-a-Service (aPaaS). Dit platform biedt de mogelijkheid om bedrijfsapplicaties te ontwerpen, bouwen, integreren en distribueren. Met deze samenwerking helpt KPN haar zakelijke klanten sneller te innoveren.

Binnen de grootzakelijke markt helpt KPN als ICT-dienstverlener klanten bij het definiëren en realiseren van hun digitale transformatie. Om te overleven en succesvol te zijn, moeten organisaties steeds sneller innoveren. Het eenvoudig en snel ontwikkelen van bedrijfsapplicaties speelt hierbij een belangrijke rol. Het Mendix App Platform faciliteert dit en zorgt ervoor dat multifunctionele teams sneller dan ooit bedrijfsapplicaties kunnen bouwen. Het omzetten van een idee naar een applicatie kan binnen enkele weken worden gerealiseerd. Verder is het platform veilig en betrouwbaar te ontsluiten via de nieuwe Managed Hybrid Cloud-dienst van KPN. De eerste groep KPN-consultants is inmiddels gecertificeerd in het bouwen van applicaties in het Mendix App Platform.

Citizen developers
Volgens Joris Geertman, Director Innovation & Portfolio bij KPN Consulting, sluit het Mendix App Platform perfect aan bij de opkomst van ‘citizen developers’. “Vijf jaar geleden voorspelde Gartner al dat een kwart van alle bedrijfsapplicaties wordt ontwikkeld door werknemers van buiten de ICT-afdeling. Het Mendix App Platform laat de niet-ICT’er een slim idee omzetten in een goede en betrouwbare applicatie. Snel en zonder gedoe. Het Mendix App Platform geeft de citizen developer alle ruimte om applicaties te bouwen, zonder dat ICT de regie verliest. Hierdoor gaat het schaduw-IT tegen en wordt voorkomen dat medewerkers toepassingen gebruiken die niet door ICT zijn goedgekeurd, met alle beveiligings- en compliance-risico’s en kosten van dien. Onze samenwerking met Mendix is dan ook een zeer logische stap in onze missie om de beste ICT-dienstverlener van Nederland te worden.”

Internet of Things
Tijdens Mendix World 2016 op 7 en 8 juni inspireert KPN haar klanten door thema’s als Internet of Things, applicatieontwikkeling en Managed Hybrid Cloud met elkaar te koppelen. KPN organiseert tijdens het evenement in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam een breakoutsessie over strategische trends. Ook faciliteert KPN de Internet of Things Hackaton, waar KPN met een developerteam aan deelneemt.

Meer informatie

Company:

Mendix

Partners