27-06-2016

Centric en USG People ondertekenen mantelcontract IT outsourcing

Deel dit bericht

USG People besteedt haar werkplekbeheer, servicedesk, applicatiehosting en technisch applicatiebeheer uit aan Centric. De internationale uitzendorganisatie koos Centric eind 2015 na een aanbesteding als partner voor haar IT outsourcing.

De afgelopen maanden is de mantelovereenkomst verder uitgewerkt en heeft Centric de nieuwe werkplek ontworpen op basis van haar Hybrid Workspace. Ook is het migratietraject van de huidige IT-omgeving opgestart. Centric rondt dit project eind 2016 af en verzorgt daarna het beheer en de support op de werkplekken en applicaties. Daarnaast begeleidt Centric USG People de komende jaren bij de verdere integratie en het gebruik van clouddiensten. Daarvoor worden ontwikkelingen van cloudleveranciers aan de hand van Centric’s Hybrid Cloud Assessment beoordeeld op toepasbaarheid bij USG People.

Hybrid Workspace
Centric levert en beheert op een kleine driehonderd USG People-locaties ongeveer drieduizend nieuwe werkplekken. Deze werkplekken gebruiken de Hybrid Workspace, die de private cloud van Centric combineert met clouddiensten van Microsoft zoals Azure, Office365 en de Enterprise Mobility Suite. De hardware voor de werkplekken is door de medewerkers van USG People zelf geselecteerd. Tijdens een speciale demodag konden zij de werkplekapparatuur van verschillende leveranciers vergelijken.

Can-do-mentaliteit
Volgens Algemeen Directeur IT Services Albert Jan Frankfort van USG People Nederland is gekozen voor Centric na een zorgvuldige procedure. “Ook de goede culturele match en de can-do-mentaliteit speelden daarbij een rol. We verwachten de komende jaren dan ook een open samenwerking waarin we als partners proactief samenwerken. Samen bewaken we de balans tussen innovatie en operational cost leadership.”
Strategisch sterk

CCO Hans Schrijver van Centric is verheugd dat USG People kiest voor Centric’s Hybrid Workspace. “De combinatie van ons hybride werkplekconcept en datacentrum biedt efficiënte schaalbaarheid, precies wat een hr-dienstverlener als USG People nodig heeft. Bovendien is de samenwerking met USG People strategisch sterk, omdat we in de toekomst samen mogelijk ook andere klanten kunnen bedienen. USG People draagt zo ook bij aan onze eigen flexibiliteit.”

Meer informatie: Centric

Company:

Centric

Partners