11-07-2016

Co-Sourcing en Agile gaan samen bij opzet systeem voor woonruimtebemiddeling

Deel dit bericht

OutSystems, COOLProfs en WoningNet hebben een raamovereenkomst getekend waarin de drie partijen afspreken een nieuw modern woonruimtebemiddelingsysteem te ontwikkelen voor WoningNet. Het project onderscheidt zich door samenwerking via co-sourcing en agile- en scrum-methodieken.

WoningNet bemiddelt tussen het woningaanbod van coöperaties in diverse regio’s, waaronder Amsterdam en Utrecht, en woningzoekenden. Om aan de veranderende vraag van woningcoöperaties te kunnen blijven voldoen is het woonruimtebemiddelingsysteem aan vernieuwing toe. Na een selectieproces is het platform van OutSystems gekozen voor de bouw van een toekomstbestendig, modern en gebruiksvriendelijk systeem.
In tegenstelling tot veel andere projecten is er bij de bouw van dit systeem geen traditionele verdeling tussen de opdrachtgever en aannemer, maar wordt er via de principes van agile en scrum gezamenlijk aan een nieuwe en moderne informatievoorziening voor Woningnet gewerkt.

Co-sourcing
Als implementatiepartner kiest Woningnet voor COOLProfs, de partijen werken via een co-sourcing constructie samen. Consultants van COOLProfs en medewerkers van WoningNet gaan via de principes van agile en scrum aan de slag, waarbij in korte sprints snelle resultaten worden geboekt en er telkens na zeer korte periode een evaluatie is. Deze aanpak is behoorlijk anders dan de traditionele time and material-methode of het afspreken van een fixed price en vergt daarom een andere mindset van beide partijen. Volgens Directeur Luuc van der Meer bij COOLProfs is succes een gezamenlijke verantwoordelijkheid geworden. “Wij zijn niet de leverancier van extra handjes, of de aannemer die het project turn-key oplevert, maar we gaan samen met WoningNet haar doelstellingen voor een verbeterde informatievoorziening realiseren.”

Digitale transformatie
Directeur Willem van Enter bij OutSystems Nederland meent dat de keuze van Woningnet voor OutSystems  niet op zichzelf staat. Organisaties in allerlei branches zijn momenteel bezig met een digitale transformatie en zoeken naar de juiste middelen om hen hierbij te helpen. “Het Rapid Application Delivery-platform van OutSystems stelt Woningnet in staat hun applicatieontwikkeling aanmerkelijk te versnellen en zorgt er bovendien voor dat applicaties makkelijk aan te passen en te onderhouden zijn. Hierdoor kan Woningnet in hoge snelheid de stap naar een moderne en innovatieve digitale business  maken.”

Meer informatie: www.COOLProfs.nl en www.outsystems.com

Partners