25-07-2016

Onderzoek Xebia: agile transformatie zorgt voor balans

Deel dit bericht

Organisaties blijken een agile transformatie uit te voeren om de balans weer terug te brengen in hoeveelheid tijd, die besteed wordt aan realiseren van kostenbesparingen, het vergroten van het marktaandeel (door time-to-market versnelling) en de aandacht voor nieuwe product-innovaties. Dit blijkt uit een uitgebreid onderzoek onder ruim 300 organisaties, uitgevoerd door Xebia.
 
Bij 27 procent van de ondervraagde organisaties komt 'cost control' op de eerste plaats als gevraagd wordt naar een rangorde van belangrijke criteria voor een agile transformatie. Bij respectievelijk 26 en 20 procent is de belangrijkste reden voor het starten met een agile transformatie 'time-to-market' of innovatie. Het is volgens Xebia opmerkelijk dat 'ongewenst verloop van personeel' in veel mindere mate een belangrijke reden is om met een agile transformatie te starten. Volgens business unit manager Agile Coaching Enrique Zschuschen bij Xebia zal dit naar verwachting de komende jaren veranderen, de ‘war on talent’ is volgens hem immers al losgebarsten.
 
Een agile transformatie brengt de zogenoemde 'Agile Survival Driehoek' met zich mee, stelt Xebia. De Agile Survival Driehoek herstelt de balans in focus tussen innovatie, kosten en marktaandeel. Daardoor ontstaat een focus op klantgerichte productinnovaties, waarmee een bedrijf de concurrentiestrijd kan aangaan met snelle wendbare nieuwkomers in de markt. Zschuschen zegt hierover: "Wanneer deze resultaten bereikt worden zonder een significante kostentoename, dan is de Agile doelstelling en het belang van de 'Agile Survival Driehoek' aangetoond".

Meer informatie: Xebia Group

Tags:

Agile

Company:

Xebia

Partners