27-09-2016

Gerard Sanderink Studiebeurzen voor derde keer uitgereikt

Deel dit bericht

Op vrijdag 16 september zijn bij de Universiteit Twente voor de derde keer de Gerard Sanderink Studiebeurzen uitgereikt aan talentvolle studenten uit de regio Twente.

De negen studenten die de beurs in ontvangst hebben genomen zijn studenten met aantoonbare capaciteiten op het gebied van technologie. Initiatiefnemer en grondlegger voor de beurzen is Gerard Sanderink. De ondernemer reikte aan negen talentvolle studenten van Saxion en Universiteit Twente de studiebeurs van 10.000 euro per jaar uit.

Ondersteuning voor talentvolle studenten
De beurs wordt per jaar toegekend en blijft in principe gehandhaafd tot het einde van de studie, bij gelijkblijvende omstandigheden. De Stichting Gerard Sanderink stelt ieder jaar de nieuw te vergeven beurzen vast. Aan de toekenning is een aantal criteria verbonden. Zo moeten de studenten wonen in Twente en een technische studie volgen aan de Universiteit Twente of Saxion. Bovendien moeten zij bereid zijn zich na afronding van de studie enige tijd te verbinden aan een Twents bedrijf en zich maatschappelijk breed te ontwikkelen.

Stichting Gerard Sanderink
Ondernemer Gerard Sanderink is eigenaar van het investeringsbedrijf Sanderink Investments. Hij geeft hiermee leiding aan de bedrijven Centric en Oranjewoud, waaronder Antea Group en Strukton vallen. Sanderink is geboren en getogen in Twente en draagt de regio een warm hart toe. Hij startte het beurzenprogramma met het doel om jonge, talentvolle studenten in hun verdere ontwikkeling te ondersteunen en voor Twente te behouden. Daarnaast werkt hij aan het Sanderink Technology Centre, een kenniscentrum dat als innovatieversneller moet dienen voor talentvolle jonge technici.

Meer informatie: Centric

Tags:

Education

Company:

Centric

Partners