18-10-2016

VMware introduceert Kubernetes as a Service op Photon-platform

Deel dit bericht

VMware kondigde op VMworld 2016 Europe ingebouwde ondersteuning voor Kubernetes aan op het VMware Photon-platform. Hiermee kan Kubernetes as a Service aan development-teams geleverd worden.

Met de toevoeging van de ondersteuning biedt het Photon-platform een end-to-end enterprise cloud-native infrastructuurplatform voor het draaien van moderne, containerized applicaties in productie met ondersteuning van VMware. Om application development-lifecycles te verkorten gebruiken ontwikkelaars cloud-native applicatie-methodologieën, -architecturen en -technologieën. VMware Photon Platform zal toegang bieden tot de diensten die nodig zijn om moderne applicaties te bouwen en draaien, door Kubernetes als een on-demand-dienst toe te voegen aan de datacenters van klanten. Het uitgebreide Photon Platform automatiseert provisioning van de IT-infrastructuur en stelt organisaties in staat zich te richten op ontwikkeling in plaats van het bouwen, draaien en ondersteunen van op maat gemaakte oplossingen.

Kubernetes as a Service
In augustus 2015 introduceerde VMware Photon Platform als enterprise cloud-native infrastructuurplatform, geoptimaliseerd voor containers en moderne applicaties. Het is specifiek gebouwd voor gebruik in API-gedreven, multi-tenant en hoog schaalbare omgevingen. Met deze release zal VMware het Photon Platform uitbreiden met nieuwe developer-diensten. VMware Photon Platform stelt IT operations in staat Kubernetes as a Service te leveren aan ontwikkelaars op een multi-tenant manier voor workload-isolatie en -security. Kubernetes-clusters, die in grootte kunnen variëren van single node-clusters tot en met clusters van honderden nodes, kunnen in minuten geprovisioned worden zodat ontwikkelaars hun clusters zonder down-time kunnen opschalen wanneer nodig. VMware Photon Platform bevat high availability-mogelijkheden zoals het automatisch afhandelen van storingen en het reduceren van down-time van Kubernetes-diensten. VMware biedt end-to-end-ondersteuning van Photon Platform inclusief een commerciële distributie van Kubernetes.

DevOps
Het Photon Platform is geschikt voor organisaties die DevOps en agile ontwikkelingsmethoden gebruiken en een technology stack nodig hebben die overeenkomt met moderne applicatie-ontwikkelingsmethoden. Bovendien ondersteunt Photon Platform IT operations in het verplaatsen van workloads van public clouds naar private clouds en helpt het OPEX-kosten te verminderen zonder in te boeten op highly available IT-resources.

Prijzen en beschikbaarheid
VMware Photon Platform komt beschikbaar in Q4 2016. Prijzen en licenties worden beschikbaar gemaakt zodra het platform algemeen beschikbaar is. Onderdelen van het VMware Photon Platform – Photon Controller en Photon OS – zijn per beschikbaar als open source-software en zijn toegankelijk via VMware’s GitHub-pagina.

Partners