11-01-2017

PayIBAN lanceert plugins en API voor Incassomachtigen

Deel dit bericht

PayIBAN heeft een oplossing ontwikkeld om gemakkelijker met digitaal machtigen via internet bankieren aan de slag te kunnen. Daarvoor presenteert het bedrijf twee plugins en een API voor ontwikkelaars.

Incassomachtigen is machtigen via internet bankieren en de opvolger van de papieren machtiging. Om deze nieuwe betaaloptie in een website of webshop te kunnen gebruiken kan men bij de eigen bank software downloaden. Voor het inbouwen én werkend krijgen van deze software is echter specialistische programmeerkennis nodig en dient aan een groot aantal criteria te worden voldaan. PayIBAN vond dat dit eenvoudiger moest en is in 2016 gestart met de ontwikkeling van een oplossing om gemakkelijker met digitaal machtigen via internet bankieren aan de slag te kunnen. Vanaf 9 januari 2017 zijn er twee plugins beschikbaar voor webshops en een API voor ontwikkelaars. Met deze producten kan binnen een paar minuten of dag Incassomachtigen als betaaldienst in iedere website, webshop of app worden aangeboden.

Snelheid
De voordelen van digitaal machtigen zijn veelzijdig. De zekerheid dat de naam, IBAN en BIC van de klant ofwel de gemachtigde altijd 100 procent zeker en betrouwbaar is. De machtiging wordt namelijk van het internet bankieren door de bank van de klant geregistreerd én goedgekeurd. De snelheid spreekt ook voor digitaal machtigen. Een papieren machtiging neemt gemiddeld 10 werkdagen in beslag om te verwerken: vanaf het moment van verzenden van het machtigingsformulier, controleren en invoeren van de gegevens tot de eerste incasso of storno indien een IBAN onjuist is ingevuld. Een digitale machtiging neemt slechts 20 seconden tijd in beslag.

Zekerheden
Een zakelijke papieren machtiging dient door de klant bij de eigen bank eerst schriftelijk worden geregistreerd te worden voordat er kan worden geïncasseerd. Een digitale zakelijke machtiging is net zo snel als een consumentenmachtiging geregistreerd en goedgekeurd door de bank. Het gebruiken van een digitale machtiging in bijvoorbeeld het aanmeldproces voor nieuwe klanten kan hiermee ingekort. Iedere digitale machtiging biedt ook absolute zekerheden zoals tenaamstelling en IBAN zodat fraude of misbruik met valse namen en handtekeningen zoals op papieren machtigingen is uitgesloten.
PayIBAN wordt gebruikt door onder andere ABN-AMRO, Rabobank, ING, SNS en Tridosbank.

Kijk voor meer informatie en downloads van de plugins en API op PayIBAN.

Tags:

API

Company:

PayIBAN

Partners