14-04-2017

Startup Vaulteq lanceert eerste wachtwoordmanager van Nederlandse bodem

Deel dit bericht

Startup Vaulteq heeft de eerste wachtwoordmanager van Nederlandse bodem gelanceerd. De mobiele app en browserextensie geven toegang tot al wachtwoorden vanaf alle apparaten met een masterwachtwoord.

Data worden uitsluitend opgeslagen op servers in Nederland en zijn daardoor beschermd door datawetgeving die tot de strengste van de wereld behoort. Dankzij de kwaliteit van infrastructuur, beveiliging en wetgeving is Nederland volgens mede-oprichter en lead developer Tim Gerrits één van de beste plekken voor het bewaren van je wachtwoorden.
Iedereen vindt veiligheid belangrijk maar de meeste mensen kiezen toch voor gemak. Vaulteq voldoet aan beide eisen. De wachtwoordmanager van Vaulteq genereert de krachtigste wachtwoorden en vult deze automatisch in. Eén masterwachtwoord - of vingerafdrukverificatie - geeft toegang tot alle opgegeven accounts. De gegevens worden op alle apparaten waar Vaulteq geïnstalleerd is automatisch gesynchroniseerd.

Beveiliging en privacy
Vaulteq hanteert standaard de sterkste encryptie namelijk tweestapsverificatie en client side AES 256-bit encryptie. Wachtwoorden zijn opgeslagen in gecertificeerde datacenters met systemen voor ramppreventie. Omdat transparantie cruciaal is bij veiligheid draait Vaulteq zoveel mogelijk op open source techniek, ontwikkeld en gecontroleerd door developers wereldwijd.

Strenge datawetgeving
Vaulteq-oprichters Tim Gerrits en Frederik Derksen waren niet tevreden over het aanbod van wachtwoordmanagers. Zo ontdekten zij dat er bijna geen toegankelijke en gebruiksvriendelijke wachtwoordmanagers te vinden zijn die data dichtbij opslaan volgens de strenge datawetgeving in Europa of in Nederland. Ook vonden Tim en Frederik dat gebruiksgemak vaak te wensen overlaat. Met Vaulteq hebben Frederik en Tim het product gemaakt dat dit probleem definitief oplost: een intuïtieve digitale kluis waar wachtwoorden onder de beste veiligheidsstandaard exclusief in Nederland, worden opgeslagen. Veilig en dichtbij. Een prettig idee. Lees hun hele verhaal op: www.vaulteq.com
 
Voor particulieren en bedrijven
De Vaulteq app is gratis te gebruiken voor particulieren en bedrijven. Deze digitale kluis is beschikbaar voor iOS en Android en heeft een browserextensie voor de laptop of desktop, geschikt voor Chrome en Firefox.
Met Vaulteq Premium worden wachtwoorden ook met alle devices en je laptop of desktop gesynchroniseerd en heb je toegang tot de browserextensie. Een speciale uitgebreide versie voor zakelijke teams komt binnenkort beschikbaar.

Meer informatie: Vaulteq

Partners