03-05-2017

Red Hat introduceert cloud-native ontwikkelomgeving OpenShift.io

Deel dit bericht

Red Hat introduceert Red Hat OpenShift.io. Deze gratis online omgeving is geoptimaliseerd voor het ontwikkelen van cloud-native, container-gebaseerde applicaties. Voor bedrijven waar het snel kunnen bouwen en schalen van applicaties essentieel is, maakt OpenShift.io een digitale transformatie mogelijk met een end-to-end applicatie-ontwikkelomgeving die geen installatie vereist.

Ontwikkelteams moeten snel betere applicaties maken. Ze zijn daarom op zoek naar moderne ontwikkeltechnologieën, zoals Linux-containers en microservices, maar willen ook profiteren van tools en omgevingen die het gebruik van deze technologieën makkelijker maakt. In Red Hat OpenShift worden innovaties van verschillende open source projecten gecombineerd, waaronder fabric8, Jenkins en Eclipse Che.
Zo biedt het applicatie-ontwikkeltools en -omgevingen die organisaties helpen relevant te blijven in een markt die op digitaal gebied transformeert. Het heeft als doel ontwikkelteams te helpen effectiever samen te werken, ongeacht of ze in hetzelfde gebouw werken of verspreid over de hele wereld zitten. En het laat ze gecontaineriseerde op microservices gebaseerde oplossingen bouwen die in hybride cloud-omgevingen worden ingezet. Red Hat OpenShift.io heeft tools voor:
- Samenwerken in teams
- Agile planning
- Developer workspace management
- Programmeren en testen van applicaties
- Runtime stack analysis
- Continue integratie en oplevering

Developer Program
OpenShift.io introduceert krachtige, realtime stack-analyses, waarmee ontwikkelteams kritieke kwetsbaarheden en ongebruikelijke gebruikspatronen kunnen opsporen. Dit verhoogt het vertrouwen van de ontwikkelaar in de gekozen software-stack en verlaagt risico’s. Ontwikkelaars kunnen het gehele platform gebruiken zonder dat ze iets lokaal moeten installeren en de applicaties zijn standaard in Linux-containers gebouwd. OpenShift.io omvat ook een gratis abonnement voor het Red Hat Developer Program. Dat biedt een variëteit aan Red Hat-ontwikkelproducten, waaronder een Red Hat Enterprise Linux developer abonnement, Red Hat JBoss Enterprise Middleware en andere Red Hat-technologieën.

Uitgebreid enterprise Kubernetes-platform
Door de uitbreiding van het portfolio met OpenShift.io en de onlangs aangekondigde OpenShift Application Runtimes, biedt Red Hat nu een robuust, open, geïntegreerd en ondersteund cloud-native applicatieontwikkelplatform voor productie-workloads. Red Hat OpenShift, een Kubernetes-native container-applicatieplatform, wil bedrijven helpen cloud-native innovatie te omarmen, terwijl zij hun bestaande IT-investeringen behouden door een enkele, schaalbare en flexibele oplossing.

OpenShift Online
Applicaties die met Red Hat OpenShift.io gebouwd zijn worden ingezet door gebruik te maken van OpenShift Online, een beheerde multi-tenant oplossing van Red Hat OpenShift. De nieuwe generatie van OpenShift Online, dat tijdens de Red Hat Summit 2017 werd geïntroduceerd, helpt ontwikkelaars zich te richten op het maken van applicaties in plaats van het beheren van containerbestanden. Het biedt quickstart-templates voor one-click development en ondersteunt een breed scala aan ontwikkeltalen, frameworks, database- en middlewarediensten, evenals Source-to-Image (S2I) voor het bouwen van containers zonder dat dockerfiles gemaakt of beheerd moeten worden.

OpenShift.io is beschikbaar in een gelimiteerde developer preview. Gebruikers kunnen inschrijven via https://openshift.io.

Partners