10-05-2017

OutSystems leider in Gartner's 2017 Magic Quadrant voor hpaPaaS

Deel dit bericht

Gartner heeft het nieuwe Magic Quadrant gepubliceerd voor enterprise High-Productivity Application Platform as a Service (hpaPaas). Hierin wordt OutSystems, aanbieder van het gelijknamige low-code ontwikkelplatform, genoemd als Leader. HpaPaaS-technologieën maken het mogelijk snel applicaties te ontwikkelen en implementeren, en spelen zo een belangrijke rol in het versnellen van de digitale transformatie van bedrijven.

De vraag naar high productivity platformtechnologie groeit volgens Gartner snel. Bedrijven maken steeds meer gebruik van cloudgebaseerde tools die minder technische kennis vereisen dan traditionele ontwikkelplatforms, stelt Gartner in het rapport. “High productivity aPaaS biedt Rapid Application Development (RAD) functies voor softwareontwikkeling, -implementatie en -beheer in de cloud. Het is ontworpen om te voldoen aan enterprise-eisen omtrent beschikbaarheid, beveiliging, support en disaster recovery.”

Bevestiging
Volgens Bart Meursing, Regional VP Sales OutSystems Benelux, slaat Gartner hiermee de spijker op de kop. “IT-organisaties eisen voor meerdere toepassingen snelle digitale oplossingen die gebruiksvriendelijk zijn en brede functionaliteiten hebben. Dit rapport bevestigt wat wij ook ervaren bij onze klanten, namelijk dat bedrijven veel waarde hechten aan low-code ontwikkeloplossingen. We zijn verheugd te worden gezien als Leader in dit opkomende segment.”

Risicovrije oplossing
High-productivity aPaaS van OutSystems kan voor veel toepassingen ingezet worden, waaronder het ontwikkelen van mobiele front-end applicaties, enterprise core-systemen en omnichannel zakelijke applicaties. OutSystems biedt bedrijven een toegankelijke risicovrije oplossing, die hen in staat stelt hun achterstand in applicatieontwikkeling razendsnel in te halen.

Peer Insights
Als aanvulling op het rapport geeft Gartner Peer Insights; geverifieerde ratings en reviews van IT-professionals. OutSystems heeft meer dan 100 klantenbeoordelingen, waaronder:
"Een solide platform dat ons heeft geholpen oude kernsystemen te vervangen.” Business Process Analyst in de transportindustrie, lees hier de review.
"Low-code op zijn best. Nu we met OutSystems werken, merken we dat we minder tijd kwijt zijn aan de saaie dingen en meer tijd hebben voor zaken die van waarde zijn voor het bedrijf.” Directeur in de dienstverlenende sector, lees hier de review.
"Het is ongelooflijk wat ik met OutSystems kan realiseren zonder een technologiegoeroe te zijn.” Risicomanager in de financiële industrie. Lees hier de review.
"Ons voorkeursplatform voor low-code en RAD.” Systems Integration Manager in de dienstverlenende industrie. Lees hier de review.

Download hier een exemplaar van de Gartner April 2017 Magic Quadrant voor High-Productivity Application Platform as a Service. Klik hier om een gratis versie van OutSystems te testen.

Partners