22-05-2017

OutSystems benoemt nieuwe bestuursleden en verstevigt leiderschap in low-code markt

Deel dit bericht

OutSystems heeft twee topmannen uit de softwaresector aan de Raad van Bestuur en Advies toegevoegd. Tom Schodorf, voormalig SVP Sales and Field Operations bij Splunk, krijgt een rol als bestuurslid en Bill Macaitis, hiervoor CRO/CMO van Slack, is toegetreden als adviseur.

Tom Schodorf en Bill Macaitis zullen zich inzetten om het groeimomentum van OutSystems vast te houden en te versnellen, zegt Paulo Rosado, CEO van OutSystems. "We blijven de low-code softwarerevolutie leiden met uitzonderlijke groeicijfers en een zeer betrokken klantenbasis. Ik ben verheugd ons team uit te kunnen breiden met deze twee grote namen. Zowel Tom als Bill hebben in het verleden bedrijven geholpen een indrukwekkende ontwikkeling door te maken en ze delen onze overtuiging dat een duurzame groei gerealiseerd kan worden met een klantgericht beleid en een fantastische productervaring. Ik ben blij dat zij hun kennis en ervaring nu inzetten voor de verdere groei van OutSystems."
 
Schodorf was hiervoor SVP Sales and Field Operations bij Splunk, waar hij in vijf jaar tijd de omzet zag stijgen van $40 naar ruim $600 miljoen en het personeelsbestand zag groeien met bijna 800 medewerkers. In het verleden bekleedde Schodorf verschillende nationale en internationale verkoop- en managementfuncties bij BMC en IBM. "OutSystems trekt overduidelijk de kar in de low-code revolutie en laat een imposante groei zien", zegt Schodorf. "Paulo heeft een duidelijke visie en ik ben enthousiast deel uit te maken van deze organisatie op zijn pad van continue innovatie en leiderschap in low-code."
 
Macaitis heeft leiding gegeven aan de marketingafdelingen van drie van de vijf snelst groeiende SaaS-bedrijven ooit - Slack, Zendesk en Salesforce - waar hij telkens een innovatief en succesvol marketingbeleid opzette en uitvoerde.  
"OutSystems heeft een snelgroeiende schare fans. Het bedrijf scoort telkens opnieuw als beste op het gebied van productkwaliteit en klanttevredenheid. Ook analisten van onder andere Gartner en Forrester erkennen het leiderschap van OutSystems", aldus Macaitis. “Ik ben verheugd voor dit wereldbedrijf te werken en een rol te spelen in het versterken van zijn marktpositie."

Eerste kwartaal 2017
Na het recordjaar 2016 waarin OutSystems een salesomzet van 100 miljoen dollar behaalde, boekte het bedrijf in het eerste kwartaal van 2017 opnieuw successen. De jaarlijks terugkerende omzet van OutSystems steeg met 57 procent en het bedrijf voegde 62 nieuwe grootzakelijke organisaties toe aan zijn wereldwijde klantenlijst. Deze klanten kenden OutSystems hoge scores toe op klanttevredenheidssites als Gartner Peer Insights, Capterra, GetApp, G2Crowd en TrustRadius.
 
Andere hoogtepunten van het eerste kwartaal 2017 zijn:
- OutSystems breidde haar wereldwijde organisatie uit met een kantoor in Tokyo, Japan. Hierdoor verwacht het bedrijf nog beter in te kunnen spelen op de vraag in de Aziatisch-Pacifische regio.
- OutSystems ontving het SOC 2 Type I certificaat van KirkpatrickPrice, een attest van de beveiligingscontroles en -processen van OutSystems.
- Forbes benoemde OutSystems tot een van de beste cloud computing-bedrijven om voor te werken.
- CRN riep OutSystems uit tot een van de 100 Coolste Cloud Computing Vendors van 2017.

Partners