13-06-2017

Zwitserse bank Vontobel kiest Appian als Digitale Transformatiepartner

Deel dit bericht

Vandaag heeft Appian aangekondigd dat het bij Vontobel, een toonaangevende Zwitserse bank, een digitale transformatiestrategie zal uitvoeren over alle afdelingen binnen het bedrijf.

Vontobel gebruikt Appian’s low-code applicatieplatform om hiermee de klantervaring te optimaliseren en de traditionele bedrijfsmethoden om te zetten naar efficiënte, agile processen. Doordat vrijwel geen codering nodig is, kan Appian de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties versnellen. Het platform combineert process management, data management, native mobility (zowel online als offline), collaboration, content management en meer.

Op dit moment wordt het platform gebruikt door 1.000 van Vontobel’s 1.700 medewerkers, werkend op kantoren gevestigd in zowel Europa als Noord-Amerika. De drie grootste terreinen waarin Vontobel actief is – asset management, private banking en investment banking – maken actief gebruik van het Appian platform.

Appian’s low-code platform kan onder andere Vontobel’s customer onboarding / klantconfiguratieprocessen stroomlijnen, bijdragen aan geautomatiseerde risicoanalyseprocessen, compliancebeheer uitvoeren, en beoordelen welke producten gepast zijn voor welke klanten.

“Vontobel laat zien hoe digitale transformatie waarde toe kan voegen voor bedrijven binnen de financiële sector”, aldus Matt Calkins, oprichter en CEO van Appian. “Met het Appian Platform maakt het bedrijf het mogelijk voor zijn medewerkers om unieke bedrijfsapplicaties te creëren die de klantervaring verbeteren, bedrijfsprocessen stroomlijnen en de efficiëntie verbeteren. Klanten als Vontobel zijn een goed voorbeeld van de toegevoegde waarde dat ons platform kan bieden aan bedrijven die hun bedrijfsprocessen willen digitaliseren.”

Voor meer informatie over Appian’s low-code, enterprise-grade application platform, klik hier.

Partners