18-07-2017

Centric neemt pensioenuitvoering voor vijf fondsen over

Deel dit bericht

Vijf bedrijfstakpensioenfondsen maken per 1 september gebruik van de collectieve overgangsregeling van Achmea en Centric.

Centric gaat voor deze fondsen – met in totaal zo’n 190.000 deelnemers – de pensioenadministratie, financiële administratie, bestuursondersteuning, juridische advisering en pensioencommunicatie verzorgen. Dit pakket varieert per fonds. Circa 85 medewerkers van Syntrus Achmea Pensioenbeheer gaan mee over naar Centric.

Achtergronden bij de overname
De overname past in de groeistrategie van Centric. Het bedrijf wil naast de administratie voor verzekeraars, banken, vermogensbeheerders en premiepensioeninstellingen ook direct pensioenfondsen gaan bedienen. Centric heeft als IT- en administratief dienstverlener veel kennis van de uitvoering van ingewikkelde administratieve processen, juist voor de financiële sector.

Syntrus Achmea Pensioenbeheer maakte eind vorig jaar bekend zich volledig te richten op pensioenbeheer voor ondernemings- en beroepspensioenfondsen en het Centraal Beheer APF en daarom haar dienstverlening aan verplichtgestelde bedrijfstakpensioenfondsen in twee jaar af te bouwen. De onderneming heeft sindsdien het scenario van een collectieve overname door Centric uitgewerkt en half april bekrachtigd met een Letter of Intent. Drie maanden later is de overeenkomst nu officieel beklonken.

Tags:

Markt

Company:

Centric

Partners