23-07-2024

Cloudera introduceert Observability voor on-premises en public cloud datacenters

Deel dit bericht

Cloudera heeft twee nieuwe observatiemogelijkheden aangekondigd voor Cloudera Observability Premium, om het platformbeheer verder te vereenvoudigen en te automatiseren. Daarmee ontstaat één centrale bron voor het observeren van alle cloudgebaseerde en lokale datacenters.

De uitbreiding van Cloudera Observability is ontworpen om continu telemetriedata te ontdekken en te verzamelen over de prestaties van infrastructuurcomponenten, applicaties en services, die draaien in de Cloudera-omgevingen van organisaties.

Door de toenemende vraag naar strategische inzichten uit technologieën als GenAI en meer regelgeving op het gebied van dataprivacy en -beveiliging, krijgen organisaties behoefte aan een volledig inzicht in alle databronnen en workflows. De Cloudera Observability-suite stelt organisaties met sterk beveiligde netwerken in staat om de observatie volledig in hun datacenters of op de publieke cloud uit te voeren.

De twee nieuwe oplossingen in de Cloudera Observability-suite omvatten:
Cloudera Observability Premium On-Premises, waarmee klanten met sterk beveiligde netwerken de observatie volledig in hun eigen datacenters kunnen uitvoeren. Deze oplossing biedt volledige monitoring, probleemoplossing, financieel beheer, data-observatie en geautomatiseerde acties, zelfs in ‘air-gapped’ configuraties.
Cloudera Observability Premium voor Public Cloud Data Hub breidt alle geavanceerde functies uit naar gebruikers van de publieke cloud, inclusief realtime monitoring, geavanceerd financieel beheer, geautomatiseerde acties en data-observatie.

Met de toevoeging van beide uitbreidingen kunnen organisaties nu gebruikmaken van hoogwaardige functies, zoals realtime monitoring voor Data Hub-clusters, -jobs en -query's, financieel beheer met nieuwe kostenposten en capaciteitsvoorspellingen, workloadinzichten, alerts en geautomatiseerde acties. Gecombineerd met data-observatie van hot en cold tabelanalyses. Deze nieuwe functionaliteit is ontwikkeld om de investeringen te maximaliseren, het zelf oplossen van problemen te stroomlijnen en het inzicht in de kosten en het gebruik van alle resources te verbeteren.

Realtime inzichten
"Realtime correlaties en contextuele informatie zijn van essentieel belang voor het identificeren van optimalisatiepunten en potentiële knelpunten, in combinatie met voorschrijvende aanbevelingen", zegt marktanalist Sanjeev Mohan. “Het implementeren van geavanceerde observatiemogelijkheden is van groot belang voor organisaties, omdat ze realtime inzichten bieden die proactieve oplossing van issues mogelijk maken en de beveiliging verbeteren, wat zowel leidt tot betere operaties als minder risico’s. Cloudera’s uitgebreide Observability-aanbod stelt organisaties in staat dit direct aan te pakken door een nieuwe standaard te bouwen voor hybride data-observatie in on-premises en publieke clouds.”

“Bedrijven staan onder een toenemende druk om databronnen beter te beheren en data binnen de hele organisatie efficiënt te benutten”, zegt Dipto Chakravarty, Chief Product Officer bij Cloudera. “Cloudera Observability helpt ze de kostenefficiëntie te maximaliseren, de prestaties te verbeteren en intelligente inzichten te ontsluiten. De nieuwe premium toevoegingen verdiepen deze inzichten en bouwen voort op onze toewijding om klanten te helpen de controle over hun data, analyses en AI terug te krijgen.”

Company:

Cloudera

Partners