24-07-2024

ACC ICT neemt Kumina over en breidt Kubernetes-expertstatus verder uit

Deel dit bericht

ACC ICT, Nederlandse specialist op het gebied van Kubernetes, kondigt met deovername van Kumina aan. Kumina behaalde als tweede IT-bedrijf in Nederland de prestigieuze Kubernetes Certified Service Provider-certificering (KCSP) en brengt daarmee een schat aan expertise en ervaring met zich mee op het gebied van Kubernetes. Deze strategische acquisitie stelt ACC ICT in staat om haar voorsprong in kennis en kunde op het gebied van Kubernetes verder te vergroten.

Kumina, opgericht in 2007, heeft een solide reputatie opgebouwd in de IT-industrie. De focus ligt op het leveren van hoogwaardige Kubernetes-oplossingen aan internationale klanten. Met deze overname breidt ACC ICT haar Kubernetes-expertise verder uit en vergroot het bedrijf tevens haar internationale aanwezigheid.

Paul Bijleveld, Managing Director van ACC ICT is zeer enthousiast over deze mijlpaal. “De specialisten van Kumina hebben diepgaande Kubernetes-expertise. Dat blijkt onder andere uit het feit dat Tim Stoop, oprichter van Kumina, heeft meegeschreven aan de Kubernetes-examens van CNCF. ACC ICT was in 2021 al één van de eerste Nederlandse dienstverleners die de KCSP-certificering wisten te behalen, Kumina was zelfs nog vier jaar eerder. We vinden het fantastisch om zoveel kennis en kunde bij elkaar te brengen. Het is een hele mooie stap om voorop te blijven lopen en onze slagkracht verder te vergroten. Met deze overname kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn met geavanceerde Kubernetes-oplossingen en tegelijkertijd onze internationale ambities uitrollen."

Tim Stoop voegt toe: "Ik ben trots op alles wat we met Kumina hebben bereikt en kijk ernaar uit om deel uit te maken van ACC ICT. We hebben de afgelopen periode al verschillende projecten gezamenlijk tot een succes gemaakt. Beide organisaties hebben veel kennis ontwikkeld en toch soms net wat andere keuzes gemaakt. Mijn handen jeuken om samen met de architecten van ACC ICT het beste van beide organisaties gezamenlijk door te ontwikkelen tot nog hoogwaardigere Kubernetes-oplossingen. De visie van ACC ICT gecombineerd met de technische kennis en focus op kwaliteit sluit perfect aan op onze eigen waarden en ambities."

Company:

ACC ICT

Partners