30-07-2024

Teradata en DataRobot werken samen in AI-innovatie

Deel dit bericht

Teradata heeft de integratie aangekondigd van het DataRobot AI Platform met Teradata VantageCloud en ClearScape Analytics. Deze integratie is bedoeld om bedrijven te helpen hun AI-potentieel te maximaliseren bij het bouwen en schalen van veilige en effectieve AI-modellen.

De integratie tussen Teradata en DataRobot geeft zakelijke klanten de mogelijkheid om DataRobot's AI-modellen op schaal te importeren en te operationaliseren binnen het VantageCloud analyse- en dataplatform, zodat ze data en resultaten sneller kunnen ontsluiten en AI-innovatie kunnen versnellen. Deze nieuwe functionaliteit is beschikbaar via de Bring Your Own Model (BYOM) mogelijkheid van ClearScape Analytics.

“DataRobot staat bekend om zijn top-tier en accurate modellen, en VantageCloud levert de ongelooflijke schaal en efficiëntie die moderne ondernemingen nodig hebben. Samen kan brede modeloutput verklaarbaar, bestuurbaar en bruikbaar voor actie zijn”, zegt Daniel Spurling, Senior Vice President of Product Management bij Teradata. “AI-potentieel neemt snel toe en Teradata en DataRobot maken de weg vrij voor organisaties om de adoptie van Trusted AI te versnellen, op een schaal die ertoe doet.”

Met Teradata VantageCloud, ClearScape Analytics en DataRobot krijgen meer gebruikers in de hele onderneming toegang tot geavanceerde analyses, wat schaalbare AI-operationalisatie mogelijk maakt. De meest invloedrijke nieuwe functies en voordelen van deze integratie zijn onder andere:
• Data scientists moeten de vrijheid hebben om voorkeurstools en -technologieën te gebruiken om de nieuwste innovaties te benutten. DataRobot is een volledig platform dat is gebouwd voor voorspellende en generatieve AI-modellen met keuze en flexibiliteit.
• Ondernemingen moeten modellen implementeren met verantwoording, beveiliging en vertrouwen, en tegelijkertijd de kosten in de hand houden. Met Teradata VantageCloud kunnen bedrijven DataRobot AI-modellen op schaal implementeren in dezelfde omgeving waar de gegevens zich bevinden. Implementatie is mogelijk bij alle cloudproviders en op locatie.
• Met behulp van BYOM hebben gebruikers van VantageCloud en DataRobot toegang tot modellen die zijn gebouwd in hun DataRobot AI-platform, vanuit VantageCloud. Dit omvat het importeren van DataRobot-modellen in VantageCloud voor inferencing op schaal met behulp van ClearScape Analytics' functies voor het scoren van modellen. Hierdoor kunnen DataRobot-modellen eenvoudig en kosteneffectief worden geschaald voor gebruikers van Teradata VantageCloud, aangezien er geen extra licentiekosten zijn.

Partners