01-08-2024

Conscia en Splunk willen optimale ondersteuning bieden bij datastrategie

Deel dit bericht

IT-specialist Conscia en data-analist Splunk gaan een samenwerking aan waarbij Conscia onderdeel wordt van het Elite-partnernetwerk van Splunk. Daarbij maakt het deel uit van een selecte groep van zes Nederlandse bedrijven dat zich Elite-partner mag noemen. De twee bundelen hun krachten om bedrijven te helpen meer waarde en inzicht uit data te halen. De diensten en producten die Conscia aanbiedt op het gebied van netwerk, cybersecurity, cloud en managed services leveren grote hoeveelheden data op die met Splunk kunnen worden omgezet in actiegerichte stappen en waardevermeerderende plannen.
 
Met de uitbreiding van het partnerportfolio kan Conscia klanten ondersteunen bij de integratie van het cybersecurity- en observabilityplatform van Splunk. Hiermee krijgen organisaties dankzij het samenbrengen van al hun datastromen meer en sneller inzicht in de prestaties van hun gehele IT-infrastructuur, zodat potentiële problemen, maar ook de kansen op verbetering en innovatie sneller aan het licht komen.

Volgens CTO Jory van Dam van Conscia vormt deze stap een belangrijke mijlpaal: “Conscia heeft een sterke reputatie opgebouwd als het gaat om het ontwerpen, inrichten en beveiligen van kritische infrastructuren. Daarin is een steeds grotere rol weggelegd voor de grote hoeveelheden data die dagelijks worden gegenereerd, onder meer door het complexer wordende dreigingslandschap en benodigde compliance met wet-en-regelgeving als de AVG of NIS2. Met de toevoeging van Splunk aan ons portfolio kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen bij de groeiende vraag naar optimalisatie, betrouwbaarheid en beveiliging van hun bedrijfsvoering. Samen helpen we hen om hun data nog beter te benutten dankzij nieuwe inzichten en use-cases die hun concurrentiepositie versterken.”
 
Armando dos Santos Gomes, area vice president EMEA North bij Splunk, spreekt eveneens over een belangrijke samenwerking: “We zijn verheugd om Conscia te verwelkomen in ons partnernetwerk. Door de expertise van Conscia op het gebied van netwerk- en infrastructuuroplossingen te combineren met de krachtige analysetools van Splunk zorgt data voor betere beveiliging en groter inzicht bij organisaties. Bovendien bedient Conscia een fors aandeel van de maatschappelijk kritische organisaties; we werken er graag aan mee die belangrijke instellingen en organisaties slimmer en veiliger te maken. Daarbij is deze samenwerking niet alleen gebaseerd op technische kennis, maar ook op onze overeenkomsten in bedrijfscultuur en een gedeelde visie op innovatie, klantgerichtheid en de complexe uitdagingen waar organisaties mee te maken hebben.”

Conscia, Splunk en Cisco
De samenwerking wordt verder versterkt door de goede band tussen Conscia en Cisco, waarbij Conscia dankzij de uitgebreide ervaring met netwerk- en securityproducten van Cisco en het grote aantal gecertificeerde experts kan zorgen voor optimale samenwerking tussen de oplossingen van Splunk en Cisco. De stap biedt grote kansen om vanuit het stevige fundament dat bij veel klanten al aanwezig is waarde toe te voegen en de innovatiekracht te vergroten met de vele beschikbare sectorspecifieke use-cases van het Splunk-platform.

Partners