05-08-2024

NTT DATA onthult Edge AI-platform

Deel dit bericht

NTT DATA onthult een Edge AI-platform om de IT/OT-convergentie te versnellen door AI-verwerking naar de edge te brengen. Het platform verwerkt gegevens meteen op de plek en het moment dat ze worden gegenereerd en het brengt verschillende IoT-apparaten, -systemen en -gegevens samen. Daardoor faciliteert deze unieke, volledig beheerde oplossing real-time beslissingen, verbetert het de operationele efficiëntie en biedt het veilige AI-toepassingen in verschillende industrieën om geavanceerde Industrie 4.0-technologieën te stimuleren.

GenAI en Large Language Models zijn niet praktisch voor industrieën die real-time en ter plekke besluiten moeten nemen. NTT DATA's Edge AI-oplossing speelt daarop in door enorme datasets te verwerken op compacte computerplatforms, die kleinere, efficiëntere modellen voor machine learning gebruiken om realtime AI-inzichten te leveren.

Edge AI is een allesomvattend managed service platform dat alle systemen, tools en mogelijkheden omvat die nodig zijn voor AI aan de edge. De tool richt zich op het identificeren en verzamelen van data, integratie, rekenkracht, naadloze connectiviteit en AI-modelbeheer. Middels het platform kunnen organisaties complexe processen vereenvoudigen, kosten besparen, prestaties verbeteren en de digitale transformatie versnellen.

Industriegerelateerde uitdagingen oplossen met AI-gedreven inzichten
Het Edge AI-platform is ontworpen om industriespecifieke vereisten te ondersteunen en maakt gebruik van lichtere, kosteneffectieve AI-modellen, waardoor het in een kleine compute box kan draaien. Edge AI voert specifieke taken uit, zoals het ondersteunen van veiligheid of operationele efficiëntie, door gegevens te verzamelen van verschillende apparaten in een netwerkomgeving. Zo kan het data direct en veilig verwerken en analyseren.  

Het Edge AI-platform, ondersteund door NTT DATA's consulting data scientists, managed services en wereldwijde technische resources, pakt de uitdagingen die shadow IT met zich meebrengt en AI-infrastructuurvereisten aan. Het achterhaalt automatisch gegevens van IoT-apparaten en IT-assets in de hele organisatie, en integreert die voor een vlottere toepassing en beheer van AI.

Veilige AI-toepassing aan de edge
Als volledig beheerd IT/OT-convergentieplatform transformeert Edge AI fysieke bedrijfsmiddelen in software voor datagestuurde inzichten, ongeacht de fabrikant. De beheerde services, die aan de edge werken, integreren OT-assets met IT-toepassingen, waardoor de operationele efficiëntie wordt verhoogd. Edge AI biedt ook een overzicht van de firmwareversie van alle aangesloten apparaten om het patchen van kwetsbaarheden en de algehele beveiliging van apparaten te bevorderen. 

Partners