20-08-2024

Visma neemt Hix over

Deel dit bericht

Visma, specialist in bedrijfssoftware, neemt het Nederlandse softwarebedrijf Hix over. Met de toetreding van Hix tot het Visma-ecosysteem versterkt Visma zijn positie op de markt voor accountancysoftware. Hix blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep.

Hix, opgericht in 2014 onder de naam SecureLogin, begon als een bedrijf dat accountants een compatibele single sign-on oplossing bood om direct in te loggen op al hun applicaties. In de jaren daarna breidde het bedrijf zijn productportfolio uit met drie aanvullende oplossingen en veranderde het in 2023 zijn naam in Hix. Hix ondersteunt momenteel ruim 600 accountants- en administratiekantoren met softwareoplossingen.

Groei doorzetten met behoud van identiteit en autonomie
Na tien jaar wilde Hix graag een volgende groeistap zetten en koos het bedrijf voor een overname door Visma. Hix krijgt toegang tot de expertise binnen het Visma-ecosysteem zonder dat het zijn identiteit en autonomie verliest. Steffen Torp, Chief Commercial Officer bij Visma is verheugd om Hix te verwelkomen: "Een stap die direct onze missie ondersteunt om softwareoplossingen van topniveau te leveren voor accountants in heel Europa. Accountants zijn een van de meest belangrijke gebruikersgroepen van Visma. De unieke aanpak van Hix stelt accountants in staat om zich te richten op hun kerncompetentie: het adviseren en begeleiden van hun klanten naar groei. Deze overname brengt een krachtig product in het ecosysteem van Visma, vereenvoudigt processen voor onze klanten en versterkt onze positie in de sector.”

Company:

Visma, Hix

Partners