03-09-2024

SQream sluit zich aan bij Vultr Cloud Alliance voor GPU-versnelde analytics

Deel dit bericht

Vultr heeft aangekondigd dat SQream, platform voor data- en analyseversnelling, zich heeft aangesloten bij de Vultr Cloud Alliance, een samenwerkingsprogramma van toonaangevende oplossingen die composable cloudservices mogelijk maken. Door het combineren van Vultr's high-performance cloud compute, versneld door NVIDIA GPU's, met SQream's volgende generatie GPU-aangedreven dataverwerking, kunnen AI-gedreven bedrijven hun data-analyse en machine learning-projecten versnellen zonder de last van beperking in de dataverwerking.

Wanneer organisaties AI inzetten, worden ze geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van bestaande infrastructuur en processen. Volgens een recent rapport van 451 Research, onderdeel van S&P Global Market Intelligence, dat in opdracht van Vultr is opgesteld, verwacht de overgrote meerderheid (89 pr0cent) van de organisaties - van organisaties op de hoogste niveaus van AI-volwassenheid tot organisaties in meer ambitieuze stadia - binnen twee jaar geavanceerd AI-gebruik te realiseren. Ze noemen echter wel de technische infrastructuur als de op één na grootste uitdaging (na governance) om hun doelen te bereiken.

De data-analyseoplossing die Vultr en SQream leveren pakt de uitdagingen aan van het verwerken van grootschalige, complexe datasets die cruciaal zijn voor het aansturen van geavanceerde AI-innovatie. Deze krachtige oplossing lost kritieke problemen op zoals trage gegevensverwerking, hoge operationele kosten en het onvermogen om tijdig inzichten af te leiden uit enorme datasets. Door gebruik te maken van geavanceerde GPU-versnelling kunnen organisaties complexe queries en analyses op ongekende snelheden uitvoeren, infrastructuurkosten verlagen en diepere inzichten verkrijgen voor snellere, datagestuurde besluitvorming. De integratie ondersteunt naadloze schaalbaarheid, robuuste data-invoer en efficiënte datatransformatie.

Met de Vultr Cloud Alliance kunnen organisaties hun infrastructuurstack aanpassen met een composable aanpak, waarbij ze hun moderne cloud- en AI-activiteiten naadloos en op verzoek kunnen samenstellen en schalen zonder zich zorgen te hoeven maken over vendor lock-in. SQream sluit zich aan bij andere leden van de alliantie, waaronder Qdrant, een krachtige vectordatabase met retrieval-augmented generation (RAG)-mogelijkheden; Console Connect, dat privénetwerken met hoge snelheid faciliteert voor veilige gegevensoverdracht met lage latentie; DDN voor geavanceerde AI-storage-infrastructuur; en Run:ai, een geavanceerd AI-workload orkestratieplatform.

De samenwerking tussen SQream en Vultr opent een wereld van mogelijkheden voor bedrijven in de financiële dienstverlening, telecom, gezondheidszorg & biowetenschappen, detailhandel, productie en andere sectoren. Dergelijke industriële toepassingen en use cases omvatten:
• Gegevensverwerking en big data analytics: Verwerk en analyseer gegevens op het moment dat ze binnenkomen - ideaal voor tijdgevoelige toepassingen - en pak enorme datasets eenvoudig aan om uitgebreide analyse en rapportage mogelijk te maken.
• Kosteneffectief gegevensbeheer: Optimaliseer datamanagementprocessen om kosten te verlagen met behoud van prestaties. Met SQream's GPU-aangedreven architectuur die de hardwarevereisten minimaliseert en Vultr's voorspelbare en betaalbare prijsmodel, kunnen organisaties de totale eigendomskosten aanzienlijk verlagen in vergelijking met traditionele oplossingen, waardoor ze budget kunnen vrijmaken voor andere initiatieven.
• High-performance computing en efficiënte data prep: Maak gebruik van de kracht van GPU's om complexe analysetaken te versnellen en stroomlijn de voorbereiding en transformatie van gegevens om de weg te bereiden voor nauwkeurigere analyses.
• Veilige en conforme gegevensverwerking: Zorg ervoor dat alle gegevensverwerking wereldwijd voldoet aan industrienormen en wettelijke vereisten met de veilige cloudinfrastructuur van Vultr - SOC 2 Type 2, ISO 27001 en PCI compliant - in combinatie met de compliance-functies van SQream.

Het partnerschap tussen Vultr en Qream volgt op een gestage stroom van innovaties die Vultr in het afgelopen half jaar heeft geleverd om moderne AI-ondernemingen mogelijk te maken, waaronder branchespecifieke cloud computing-oplossingen die bedrijven helpen te voldoen aan branchespecifieke behoeften en wettelijke vereisten, Sovereign Cloud en Private Cloud om digitale autonomie te brengen aan naties en ondernemingen wereldwijd, en Cloud Inference voor serverloze Inference-as-a-Service op de 32 locaties van Vultr over de hele wereld.

Partners