05-09-2024

Sjoerd van der Zwaan versterkt Solid Sands als Chief Product Officer

Deel dit bericht

Solid Sands, aanbieder op het gebied van verificatie- en kwalificatietechnologie voor C en C++ compilers en libraries, heeft aangekondigd dat Sjoerd van der Zwaan de directie komt versterken als Chief Product Officer. Sjoerd heeft een achtergrond in robotica, ruime ervaring met embedded systemen en een gedegen netwerk in de industrie.

In zijn nieuwe rol zal Sjoerd vanuit het management team Solid Sands ondersteunen bij het verder ontwikkelen en uitvoeren van de strategische visie. SuperTest en SuperGuard, Solid Sands’ belangrijkste producten, bieden geweldige kansen in de markt van veiligheidskritische software. De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ISO-standaard en aangescherpte veiligheidsvoorschriften vragen om passende oplossingen.

Sinds begin 2000 heeft Sjoerd van der Zwaan (51 jaar) innovatieve technologische producten op het gebied van vision-systemen, intelligente bewakingssystemen, 3D computer vision, robotica en kunstmatige intelligentie ontwikkeld. Hij heeft bijgedragen aan succesvolle softwaresystemen (online, embedded, native) die onze visuele perceptie nabootsen en visueel verrijkte ervaringen creëren.


"We zijn verheugd dat Sjoerd besloten heeft onze directie te komen versterken,” aldus Marianne Damstra, CEO en oprichter van Solid Sands. "Hij brengt veel ervaring mee opgedaan bij toonaangevende bedrijven, waaronder bedrijven die vooroplopen in autonoom rijden."

"Mijn eerste contact met Solid Sands dateert uit 2017,” vult Van der Zwaan aan. "Destijds werkte ik aan de ontwikkeling en implementatie van een transportsysteem op basis van zelfrijdende bussen. Marianne nam onlangs contact met me op en legde de groeifase uit die Solid Sands doormaakt. Ik realiseerde me dat functionele veiligheid in steeds meer sectoren een essentiële rol speelt bij systeemontwikkeling en dat de vraag om te voldoen aan veiligheidsstandaarden blijft toenemen. Solid Sands is een gestaag groeiend bedrijf met een gemotiveerd team van bekwame experts en met een portfolio van toonaangevende producten die voorzien in de behoefte aan kwalificatie van veiligheidseisen. Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van dit team en ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan een veiligere wereld in het tijdperk van digitalisering, waarin autonome systemen van welke aard dan ook steeds belangrijker worden in ons dagelijks leven.”

Partners