04-07-2016

Red Hat en Eurotech lanceren end-to-end open source IoT cloudplatformproject

Deel dit bericht

Red Hat en Eurotech, leverancier van Machine-to-Machine platformen en Internet of Things oplossingen, kondigen de lancering aan van een nieuw, open source Eclipse Foundation project om IoT-apparaten te beheren, van connectiviteit en configuratie tot de applicatielifecycle.

Het project Eclipse Kapua, gecombineerd met het bestaande Eclipse Kura-project, biedt IoT-ontwikkelaars en eindgebruikers een open platform voor end-to-end IoT-implementaties. Het helpt ze om lock-in te voorkomen en communitygedreven ontwikkeling te versnellen.

Eclipse IoT community
De samenwerking tussen Red Hat en Eurotech is een belangrijke impuls om open source IoT-oplossingen te stimuleren en markeert de ontwikkeling van het eerste end-to-end open source IoT-platform. Eurotech draagt nu bij aan de bestaande codebase voor het Everyware Cloud IoT-cloudintegratieplatform voor het Kapua project. Zowel Red Hat en Eurotech, deelnemers in de Eclipse IoT community, willen actief deelnemen aan Kapua en Kura. Verder willen zij code ontwikkelen en testen, samenwerken met andere partijen die bijdragen leveren en ten slotte bestaande open source projecten opnemen die geïntegreerd zijn in IoT-oplossingen (bijvoorbeeld Apache, Camel, ActiveMq, Drools).

Eurotech ReliaGATE 20-26
Een essentieel onderdeel van het platform is de intelligente gateway, die ontworpen is om de problemen op te lossen qua schaalbaarheid, prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid die inherent zijn aan complexe IoT-implementaties. Eurotech kondigde eerder deze week ReliaGATE 20-26 aan. Deze intelligente gateway biedt diensten voor data- en apparatenbeheer voor IoT-implementaties die honderdduizenden apparaten omvat. De intelligente gateway neemt de noodzaak weg om grote hoeveelheden gegevens naar een centraal datacenter te sturen voor verwerking. In plaats daarvan worden essentiële data-aggregatie, datatransformatie, integratie en routing afgehandeld door de gateway die het dichtst bij de fysieke apparaten is.

Meer informatie over de samenwerking.

Partners