15-08-2017

Red Hat introduceert nieuwe versie van OpenShift Container Platform

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de algemene beschikbaarheid aan van het Red Hat OpenShift Container Platform 3.6, de nieuwste versie van Red Hat’s enterprise Kubernetes containerapplicatieplatform. Het Red Hat OpenShift Container Platform 3.6 biedt een enterprise-ready containerplatform dat is gebaseerd op Kubernetes 1.6, Red Hat Enterprise Linux en de geïntegreerde docker container-runtime.

Door deze open source technologieën te combineren, kunnen klanten volgens Red Hat sneller nieuwe diensten uitrollen. Daarbij kunnen ze vertrouwen op de ondersteuning van een stabiele, betrouwbare en veiligere containeroplossing die draait op het enterprise Linux-platform.

Betere beveiliging en compliance
Moderne cloud-native applicaties vereisen hetzelfde beveiligingsniveau als traditionele applicaties ongeacht de bredere innovatie die ze mogelijk maken. Om bedrijven te helpen veiliger te opereren op zowel het container- als het host besturingsniveau is het Red Hat OpenShift Container Platform 3.6 uitgerust met verschillende nieuwe en verbeterde functies die zijn ontworpen om de beveiligings- en complianceprocedures van bedrijven verder uit te breiden, waaronder:
• Een PCI DSS-producttoepasbaarheidsgids die organisaties, die creditcardinformatie accepteren, verwerken, opslaan of verzenden, helpt te begrijpen welke gevolgen de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) heeft voor het Red Hat OpenShift Container Platform en welke overwegingen er zijn bij het adopteren van de oplossing.
• Geheimencryptie en image signing die de encryptie van bedrijfsgeheimen in de backend storage mogelijk maakt. Met OpenShift 3.6 kunnen platformadministrators het gebruik van signatures voor images in projecten verplicht stellen en ervoor zorgen dat de software tenants op specifieke systemen daartoe gemachtigd zijn.
• Verbeterde NetworkPolicy (technologie preview) voor grotere en meer detailleerde controle over hoe applicaties met elkaar kunnen praten en welke netwerkbronnen ze blootstellen. Met NetworkPolicy kunnen gebruikers diensten beschikbaar maken en tegelijk beperken wie toegang heeft tot een bepaalde applicatie op het netwerk.

Hybride en multi-cloudomgevingen
De mix van publieke en private clouddiensten en fysieke bronnen is niet statisch, omdat deze continu evolueert om te voldoen aan de zakelijke behoeften en de vraag van klanten. Om deze cloud-native applicaties in deze omgevingen te laten draaien is er consistentie nodig. Deze applicaties zijn gebouwd op diensten op een breed scala aan platformen beschikbaar moeten zijn. Het Red Hat OpenShift Container Platform 3.6 helpt deze diensten vindbaar en bruikbaar te maken door de introductie van:
• Service broker en service catalogus (technologie preview) helpt gebruikers om naar applicatie-services te zoeken, te implementeren en ze met hun OpenShift-applicaties te verbinden, ongeacht of deze diensten in hun datacenter of in de publieke cloud draaien.
• OpenShift Template Broker (technologie preview), hiermee kunnen gebruikers OpenShift-templates selecteren via de nieuwe Service Catalog-interface, om multi-container applicatiediensten in OpenShift te implementeren.
• Ansible Playbook Broker (technologie preview) maakt het gebruik van Ansible Playbooks mogelijk voor het inzetten van applicatiediensten op OpenShift en helpt bij het met elkaar verbinden van applicaties, ongeacht of de diensten afkomstig zijn uit de OpenShift-cluster of ergens anders, inclusief de publieke cloud.
• Geïntegreerde installatie van container-native storage gebouwd met Red Hat Gluster Storage biedt drieweg gerepliceerde opslag voor het OpenShift-register, evenals kant-en-klare persistente opslag in de initiële installatie van OpenShift.

Het Red Hat OpenShift Container Platform 3.6 is beschikbaar via de Red Hat Customer Portal.

Partners