10-10-2018

Winvision partner van Microsoft bij ontwikkeling Azure Digital Twins

Deel dit bericht

ICT-dienstverlener Winvision is, als onderdeel van een zeer select gezelschap van internationale Microsoft-partners, nauw betrokken bij de ontwikkeling van Azure Digital Twins, de nieuwe toepassing van Microsoft op het Azure IoT-platform voor slim en duurzaam beheer van gebouwen en objecten. Microsoft heeft Azure Digital Twins op 24 september gepresenteerd tijdens de Microsoft Ignite 2018 conferentie en maakt het medio oktober voor de markt beschikbaar.

Azure Digital Twins is het eerste IoT-platform dat een volledige digitale representatie maakt van een fysieke omgeving. Dat betekent dat elk gebouw of object – van kantoor, campus of ziekenhuis tot winkelcentrum, parkeergarage, fabriekscomplex, straat en zelfs stad – in context slim beheerd en aangestuurd kan worden. Er is in de digitale omgeving een volledig overzicht van de gemeten beweging, omstandigheid, bezetting en het gebruik en het is mogelijk om in te zoomen tot op het niveau van ruimte, bureau en afzonderlijk apparaat als pomp, afzuiger en sensor. Daarmee geeft Azure Digital Twins een volledig nieuwe dimensie aan concepten als smart buildings en smart cities.

Dicht bij het vuur als developer
Winvision is al ruim een jaar betrokken bij de ontwikkeling van Azure Digital Twins. Het IoT-team van Winvision heeft de ervaringen die het opdeed als technologiepartner van BeSense ingebracht in de ontwikkelsessies met het Amerikaanse team van Microsoft. Senior Solution Architect Remco Ploeg van Winvision: “Met ons team waren we wekelijks in overleg met Microsoft om Digital Twins verder te verbeteren. En we blijven in overleg, de ontwikkelingen staan nooit stil. Bij de eerste presentatie eind september tijdens Microsoft Ignite in Orlando waren we dan ook trots. Digital Twins voelt eigen, omdat we er zo nauw bij betrokken zijn. Als developer en architect kun je niet dichter bij het vuur komen.”Vanaf medio oktober is Azure Digital Twins voor de markt beschikbaar. De officiële lancering is tijdens het IoT Solutions World Event in Barcelona.

Partners