22-08-2017

Wipro opent innovatiecentrum in Silicon Valley

Deel dit bericht

Wipro Limited opent een Silicon Valley Innovation Center ter waarde van meerdere miljoenen dollars in Mountain View, Californië. Deze hypermoderne R&D- en incubatiehub is ontworpen om technologieën en oplossingen voor ondernemingen van de volgende generatie te ontwikkelen en te presenteren. Wipro Limited is een wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van IT, consulting en bedrijfsprocessen.

Wipro investeert in opkomende technologieën om haar klanten klaar voor de toekomst te maken in dit tijdperk van digitale transformatie. Wipro’s Silicon Valley Innovation Center zal fungeren als een etalage voor de ‘kunst van het mogelijke’ en zal baanbrekende toepassingen voor ondernemingen presenteren op basis van revolutionaire technologieën. Daaronder vallen onder meer kunstmatige intelligentie, virtual reality, hyper spectral imaging, machine vision en samenwerkingsrobotica & automatisering. Hiermee kunnen reële zakelijke uitdagingen worden opgelost waarmee ondernemingen te maken hebben. Het centrum zal ook waarde creëren voor start-ups in de technologische sector, het midden- en kleinbedrijf en voor ondernemers. Het biedt hen mogelijkheden om hun technologische competenties te tonen en te integreren met die van Wipro en deel te nemen in een grotere innovatieomgeving.

Het centrum heeft ook een ‘Digital Pod’ ontwikkeld en beschikt over een ‘Rapid Proto Lab’. De pod is speciaal gebouwd voor teams van Wipro die zich bezighouden met digitale strategie, design en engineering, zodat deze samen met klanten kunnen werken in een collaboratieve en adaptieve omgeving. Wipro heeft veertien digitale en designpods op de hele wereld, waaronder in Londen, New York, Kopenhagen, Oslo, Stockholm, Madrid, München, Sydney, Tel Aviv, Bangalore en Tokio. Klanten zullen er ook toegang hebben tot meeslepende ervaringen en kunnen experimenteren met futuristische technologieën in het ‘Rapid Proto Lab’.

Wipro’s Silicon Valley Innovation Center verwacht in de loop van het huidige boekjaar partnerschappen op het vlak van technologieonderzoek aan te gaan met toonaangevende universiteiten in de VS. Het centrum zal ook de samenwerking van het bedrijf met technologiestart-ups in de Bay Area ondersteunen via Wipro Ventures, Wipro Limiteds afdeling voor strategische investeringen. Wipro Ventures is een fonds ter grootte van 100 miljoen dollar, dat focust op het investeren in beginnende tot halfrijpe start-ups en maakt gebruik van Wipro’s globale omvang en marktkennis om de groei van de bedrijven in haar portfolio te versnellen.

Partners