Over Release

Softwaresystemen worden groter en complexer. Continu werken we aan nieuwe methoden, technieken en tools om het bouwen van applicaties te vergemakkelijken en te versnellen. Wie niet achterop wil raken moet weten wat zich op dit gebied zoal afspeelt. Release biedt praktische informatie en tips voor analisten, ontwerpers, software engineers en testers. Een greep uit de relevante onderwerpen: methoden en technieken zoals Agile, het gebruik van use cases, UML, ontwikkelen voor Mobiele Apps, DevOps, Cloud development op platformen als Azure, alsmede uiteraard de ontwikkelingen op het gebied van applicatieintegratie, microservices en het testen van software.

Release biedt blogs door thought leaders op deze terreinen, een nieuwsrubriek met berichten over nieuwe versies en producten, relevante onderzoeken en agenda. Verder interessante video-interviews, whitepapers en praktijkverhalen die inzicht geven in de praktijk van andere teams.

Voor wie?
U werkt in een team aan de volgende release van uw systeem. Waarschijnlijk werkt uw organisatie agile en maakt u deel uit van een Scrum team maar dat is niet altijd het geval. Het ontwikkelteam van uw release werkt in een professionele ontwikkelstraat die wellicht al voor een deel cloud-based is zoals, Azure. Het platform waar de release voor bedoeld is, kan uiteenlopen van mainframe tot en met mobiele devices zoals smartphones.

Release richt zich op degenen die verantwoordelijk zijn voor het initiëren, ontwikkelen, invoeren en begeleiden van informatiesystemen in organisaties: hoofden automatisering, hoofden programmering, informatie-analisten, systeemontwerpers, -analisten en -programmeurs, applicatieontwerpers en -programmeurs. Hierbij spelen ook testers van deze systemen en applicaties een belangrijke rol. Een zeker zo belangrijke groep vormen de software- en systeemhuizen, projectleiders, consultants en IT-dienstverleners, alsmede softwarefabrikanten in België en Nederland.

Met haar eigen Vacature portal brengt Release ook vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar.

Onze lezers bereiken wij op een groot aantal manieren, waarbij de website wordt aangevuld met de Release-App (voor iOS alsmede voor Android), een wekelijkse nieuwsbrief, Twitter en andere social media kanalen.

Redactie-adviesraad
Release kent een redactieadviesraad bestaande uit onafhankelijke deskundigen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend op dit vakgebied. Elk zijn zij vele jaren actief in het vakgebied, ook als auteur en spreker op congressen en seminars, en dragen graag hun kennis en ervaring uit via Release. De adviesraad bestaat o.a. uit thought leaders uit de praktijk zoals Ron Tolido, Sander Hoogendoorn en Guy Crets en wordt vanuit het academische veld aangevuld met Felienne Hermans (assistant professor TU Delft) en Tijs van der Storm (onderzoeker bij CWI en hoogleraar Software Engineering aan RU Groningen).

 

Historie
Cover Software ReleaseArray Media is opgericht door Werner Schoots en richt zich op leveranciers-onafhankelijke kennisoverdracht op gebied van IT-vraagstukken. Behalve via de portals BI-Platform en Release wordt dat ook gerealiseerd via congressen zoals de Data Warehousing & BI Summit, seminars en workshops door internationale topsprekers. 

Oprichter Werner Schoots is van origine bedrijfseconoom en afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Na enkele jaren in de IT en uitgeverijbranche te hebben gewerkt, startte hij in 1990 met het vaktijdschrift Database Magazine (DB/M) en was oprichter van Array Publications. In 1996 is vaktijdschrift Software Release gelanceerd als onafhankelijke kennisbron op gebied van software engineering.

Vanuit die uitgeverij heeft Werner in de loop der jaren vele vaktijdschriften gelanceerd, zoals Business Process Magazine (gestart als Workflow Magazine), Java Magazine, Storage Magazine en IT Service Magazine. Ook stond hij aan de wieg van, en altijd inhoudelijk achter de schermen bij, Array Seminars met vele seminars en congressen, zoals Database Systems, BI-Event en Trends in BPM. De vakbeurzen Telecom Expo en Cloud Expo met bijbehorend congres Cloud Congres werden jarenlang door Werner en zijn Array-team succesvol georganiseerd.

 

Partners