22-08-2017

Wereldwijde alliantie Atos en Dell voor big data-platform met Bullion-server

Deel dit bericht

Atos en Dell EMC hebben hun alliantie versterkt met de ondertekening van een nieuwe reseller-overeenkomst. Als resultaat hiervan gaat Dell EMC optreden als reseller van Atos' high-end x86 Bullion-servers. Met deze overeenkomst brengen beide partijen hun gezamenlijke ambitie tot uitdrukking om klanten te ondersteunen bij hun digitale transformatie.
 
Bullion-servers zijn gecertificeerd door SAP en Oracle en maken het bestaande portfolio van Dell EMC op het gebied van high-end geavanceerde PowerEdge-servers compleet. Beide bedrijven gaan nauw samenwerken op het gebied van sales en marketing met als doel high-performance oplossingen te bieden gericht op big data, het Internet of Things, de ontwikkeling van private clouds en SAP HANA-oplossingen. De Bullion reseller-overeenkomst is een nieuwe mijlpaal in de bestaande samenwerking tussen de bedrijven.
 
Veilige implementatie
Volgens Eric Grall, EVP en Head of Global Operations van Atos, toont Atos met deze overeenkomst haar bereidheid om samen te werken met de beste technologische partners wereldwijd om klanten te ondersteunen met state-of-the art technologie. “De Bullion reseller-overeenkomst is een nieuwe stap voorwaarts in het partnership tussen Dell EMC en Atos. Het doel van onze samenwerking is het leveren van hoogwaardige, innovatieve en toonaangevende oplossingen om onze klanten te ondersteunen bij hun digitale transformatie.”

“Dell EMC en Atos hebben in de afgelopen jaren samengewerkt met als doel Bullion-servers te combineren met de unified opslagoplossingen van Dell EMC om klanten een hoogwaardige toepassing te bieden voor de veilige implementatie van kritische SAP HANA-projecten”, aldus Ravi Pendekanti, SVP Dell EMC Server Solutions Division van Dell. “Dell EMC kan nu als reseller optreden van Bullion-servers: Atos’ leidende high-end server-platform dat één van de meest robuuste en krachtigste platforms in de markt is. De integratie van Bullion complementeert Dell’s portfolio aan hoogwaardige PowerEdge servers door de high-end computing capaciteit aan te bieden die cruciaal is om de meest kritische werkprocessen met een uiterst hoge performance, betrouwbaarheid en schaalbaarheid te kunnen hosten.”
 
Functionaliteiten
Bullion-servers worden wereldwijd door een groot aantal bedrijven en overheden ingezet, vooral in Europa, Noord-Amerika, Afrika en Brazilië. Door de unieke functionaliteiten zijn deze servers in staat de digitale transformatie van veel klanten te ondersteunen. Voorbeelden van deze functionaliteiten zijn:
• buitengewone memory footprint, tot 24 TB (terabytes), om big data-applicaties in-memory en real time te ondersteunen.
• enorme schaalbaarheid, beschikbaarheid en serviceniveau waardoor dit hét schaalbare platform is voor omvangrijke zakelijke applicaties en in-memory databases.
• aanzienlijke beperking van de TCO voor omvangrijke datavolumes en gevirtualiseerde clusters die kan oplopen tot 35 procent bij database-consolidatieprojecten
• officiële certificering door SAP en Oracle.
• technologisch alternatief tegen lagere kosten voor Sparc en HP-UX-systemen.

Bullion is onderdeel van de data-intensieve, real-time infrastructuren van Atos Codex: een volledige reeks oplossingen en functionaliteiten voor het ontwerp, de bouw, implementatie en beveiliging van smart data en cognitieve zakelijke diensten, dataplatforms en het Internet of Things.
 
Beschikbaarheid
Atos is één weinige spelers wereldwijd die een gecertificeerd platform over 8CPU biedt. De Bullion-servers zetten volgens Atos een nieuwe industriële standaard voor high-end enterprise computing en zijn in staat om real-time waarde toe te voegen aan snelgroeiende datavolumes. Bullion-servers zijn per direct beschikbaar via Dell EMC. Kijk hier voor meer informatie.

Partners