29-08-2017

Xebia lanceert cloud consultancy-onderneming Binx.io

Deel dit bericht

Cloud is de komende jaren de belangrijkste technologische ontwikkeling voor organisaties die hun time-to-market willen verkorten en willen profiteren van de huidige technologische versnelling. Er is bij zowel enterprise organisaties als organisaties die uitsluitend digitaal opereren een grote behoefte aan ervaren specialisten die organisaties in staat stellen cloudtechnologie optimaal te benutten. Om te voorzien in deze vraag, heeft full-service IT-consultancyorganisatie Xebia Group de onderneming Binx.io opgericht. Binx.io bestaat uit een team van cloudspecialisten op het gebied van Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure, gecombineerd met ervaren Docker consultants.

Medeoprichter Bart Verlaat, die overkomt van Google Cloud waar hij verantwoordelijk was voor business development, licht toe: “Organisaties die gebruik willen maken van cloudtechnologie missen vaak de kennis en kunde om de stap naar de cloud goed te zetten en daarmee optimaal te profiteren van de mogelijkheden die deze ontwikkeling biedt. Bij organisaties die al gebruikmaken van cloudtechnologie is vaak nog veel ruimte voor verdere verbetering en innovatie. Met Binx.io hebben organisaties nu een one-stop- shop als het aankomt op het implementeren van geavanceerde cloudtoepassingen.”

Geavanceerde oplossingen voor bedrijfskritische applicaties
Veel enterprise organisaties maken nog niet de stap naar de cloud. Deze organisaties maken vaak gebruik van eigen infrastructuur en ontwikkelen applicaties volledig in eigen huis. “Veel organisaties zijn simpelweg nog niet bekend met de mogelijkheden van cloudtechnologie of hebben de perceptie dat cloudtechnologie nog niet enterprise-ready is,” vertelt Verlaat.
Cloudtechnologie gaat inmiddels veel verder dan het bieden van bedrijfsapplicaties in de cloud en is klaar voor gebruik in bedrijfskritische applicaties. Cloud partijen als Google, Amazon en Microsoft zorgen voor een basis die bedrijven in staat stelt de huidige innovatieversnelling optimaal te benutten. “Bedrijven die niet naar de cloud gaan zullen spoedig niet meer relevant zijn”, aldus Martijn van Dongen, AWS Cloud Consultant bij Binx.io.

Cloud-agnostisch
“We hebben er bewust voor gekozen om cloud-agnostisch te kunnen opereren, waardoor we de beste cloud, of een combinatie van verschillende providers, voor de toepassing kunnen inzetten. De zogenaamde hybrid cloud-strategie. Organisaties die een lock-in willen voorkomen kunnen hun applicaties in containers beschikbaar maken. Hierdoor blijven organisaties flexibel om de juiste technologische keuzes te blijven maken”, licht Mark van Holsteijn, Container Technology Consultant. Om ervoor te zorgen dat organisaties uiteindelijk op eigen benen kunnen staan speelt, net als bij de andere bedrijven binnen Xebia Group, kennisoverdracht een grote rol bij Binx.io.

Meer informatie: Binx.io

Company:

Binx.io, Xebia

Partners