04-09-2017

HPE komt met eerste composable infrastructure voor VMware Private Clouds

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft tijdens VMworld het eerste composable platform voor VMware Cloud Foundation aangekondigd, gebaseerd op HPE Synergy. Met deze oplossing transformeren IT-organisaties eenvoudig naar een hybride IT-infrastructuur. Daarnaast kunnen ze Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en private clouds sneller implementeren. Bovendien verminderen ze de kosten voor virtual machines (VM) in vergelijking met publieke clouds en traditionele servers. 

Momenteel ervaart de IT een hoge druk om zowel aan de wensen vanuit de business en developers te voldoen als hun IT te optimaliseren op gebied van on-premises, hosted en public clouds. Ondertussen wordt van hen verwacht dat de CapEx en OpEx omlaag gaan. De combinatie van HPE Synergy met VMware Cloud Foundation biedt klanten de volgende voordelen:

  • Eén platform voor traditionele bare metal, virtuele SAN-gebaseerde omgevingen en nieuwe vSAN-gebaseerde workloads - HPE Synergy is een platform met een enkelvoudige infrastructuur, waardoor de juiste mix van virtuele, traditionele en VMware Cloud Foundation samengesteld kan worden. Dit resulteert in meer flexibiliteit en efficiënter gebruik van resources.
  • De mogelijkheid om een interne service provider van IaaS of private clouds te worden - Met behulp van HPE Synergy Image Streamer kan IT eenvoudig en snel een infrastructuur en VMware Cloud Foundation software implementeren. Daarmee kan IT snel voorzien in de behoeften vanuit de business en bovendien de DevOps-initiatieven van klanten versnellen. 
  • Snellere prestaties - HPE Synergy biedt één van de snelste platformen voor VMware-omgevingen. Recent heeft HPE Synergy het wereldrecord op de VMmark 2.x Performance Benchmark gebroken. Het platform presteerde hierbij 41 procent sneller dan de vorige recordhouder.
  • CapEx en Opex reduceren en productiviteit verhogen - Omdat er drie keer zoveel IT-devices door één administrator te managen zijn, kan de productiviteit van IT-administrators tot drie keer verhoogd worden.

“In de moderne digitale wereld hebben bedrijven technologie nodig waarmee ze nieuwe diensten snel kunnen introduceren en schalen”, aldus Ric Lewis, senior vice president en general manager van Software-Defined en Cloud Group bij HPE. “HPE Synergy met VMware Cloud Foundation levert een private cloudomgeving die zorgt dat IT als interne service provider kan fungeren en snel kan anticiperen op behoeften vanuit de business met een single-click DevOps-levering.”

Door de combinatie van HPE Synergy en VMware Cloud Foundation breiden HPE en VMware hun gezamenlijke producten, waaronder vSphere en vRealize, verder uit. Deze oplossingen zijn op een gezamenlijke architectuur gebouwd en geïntegreerd met HPE OneView. HPE OneView is de infrastructuur-automatiseringssoftware van HPE die zorgt dat IT-beheerders hun virtuele omgevingen kunnen uitdenken, managen en optimaliseren.

“HPE Synergy met VMware Cloud Foundation biedt een krachtige oplossing om traditionele, private en cloud workloads te consolideren in één geïntegreerd infrastructuurplatform. Dit platform is eenvoudig te implementeren en te gebruiken”, aldus John Gilmartin, vice president en general manager van Integrated Systems Business Unit bij VMware. “Dankzij de ingebouwde lifecycle automatiseringsmogelijkheden profiteren klanten van een dynamische en programmeerbare infrastructuurbasis die vaste operationele kosten aan traditionele implementaties elimineert. We zijn enthousiast over de toegevoegde waarde van HPE Synergy met VMware Cloud Foundation voor onze gezamenlijke klanten.”

HPE Synergy met VMware Cloud Foundation is te combineren met HPE Flexible Capacity. Deze infrastructuurservice biedt capaciteit on-demand met een pay-as-you-go consumptiemodel. HPE Flexible Capacity geeft klanten de mogelijkheid om capaciteit naar behoefte op en af te schalen, waardoor klanten alleen betalen voor wat ze gebruiken. Het biedt de snelheid van de cloud tegen dezelfde, of in sommige gevallen zelfs lagere kosten dan publieke clouds.

Snel implementeren van VMware private clouds op HPE hyperconverged infrastructure
Naast HPE Synergy met VMware Cloud Foundation, introduceert HPE ook Private Cloud Express met VMware vRealize. Deze nieuwe oplossing beschikt over VMware vRealize op HPE SimpliVity 380. Private Cloud Express is ideaal voor remote offices en filialen van organisaties. Private Cloud Express levert dataservices om beheer te vereenvoudigen en kosten te reduceren. Daarnaast biedt het applicatie-assessmentdiensten om het beste proces voor applicatiemigratie te bepalen. Meer informatie hierover is te vinden op de HPE Converged Data Center Infrastructure blog

Beschikbaarheid
VMware Cloud Foundation op HPE Synergy wordt eind 2017 verwacht via HPE en channel- en distributiepartners. vSphere en vSAN zijn vanaf vandaag met HPE Synergy gecertificeerd en beschikbaar. Private Cloud Express met VMware vRealize wordt in september verwacht.

Company:

HPE, VMware

Partners