09-10-2017

HPE vereenvoudigt applicatie-implementatie in fabrieken

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise lanceert Express App Platform - Manufacturing. Dit nieuwe platform vereenvoudigt de implementatie van applicaties in fabrieken en verenigt legacy applicaties met 'smart-factory' applicaties. Hierdoor kunnen producenten de transformatie naar een digitale fabriek versnellen zonder lopende activiteiten te onderbreken. Het Express App Platform is een on-premise oplossing waarin Cloud28+ is geïntegreerd - 's werelds grootste verzamelplatform voor cloudapplicaties.

Het digitaliseren van productieprocessen brengt verschillende voordelen met zich mee zoals besparingen op operationele kosten, meer flexibiliteit en nieuwe inkomstenstromen. Echter, traditionele applicaties zoals Manufacturing Execution Systems zijn complex en moeilijk te moderniseren. Hoewel cloudapplicaties geschikt zijn voor digitale innovatie, kunnen ze ook leiden tot problemen in databescherming, kosten en latency. Door zowel nieuwe als oudere applicaties in één platform in de productieomgeving te hosten, vereenvoudigt het Express App Platform - Manufacturing de transformatie en zijn er minder verschillende hostings nodig voor legacy en op maat gemaakte applicaties.

Implementeren van productie-applicaties in zes klikken
Het Express App Platform - Manufacturing zorgt dat klanten, met een geautomatiseerd proces, applicaties uit de Cloud28+ catalogus kunnen implementeren in slechts zes klikken. Het nieuwe platform is gebaseerd op de hyper-converged HPE SimpliVity 380-infrastructuur en beschikt over een Express App Platform Intelligent Agent. De Intelligent Agent downloadt geselecteerde applicaties op een veilige manier uit de Cloud28+ catalogus. Met behulp van Docker containertechnologie, beheerd door Kubernetes, worden applicaties automatisch geïmplementeerd in het Express App Platform op de werkvloer. HPE OneView, de automatiseringssoftware voor infrastructuren, automatiseert de provisioning en management van benodigde compute, storage en fabric. Als het platform in gebruik is genomen, zorgt de ingebouwde back-up en disaster recovery voor data-integriteit en -beschikbaarheid.

Flexibele automatisering dankzij intelligence uit sensordata
Het Express App Platform - Manufacturing is geoptimaliseerd om applicaties te hosten ter ondersteuning van fabrieken en hun productielijnen. Voorbeelden hiervan zijn verschillende IoT-applicaties en Manufacturing Operations Management (MOM) applicaties als Manufacturing Execution Systems en Advanced Planning and Scheduling. Door applicaties direct op de werkvloer te laten draaien, kunnen producenten het operations management beter integreren met machine control systems. Hierdoor is het mogelijk om data uit sensoren te benutten voor flexibele automatisering van productieprocessen.

Express App Platform - Manufacturing kan gebruikt worden in combinatie met HPE Edgeline IoT Systems. Deze systemen verwerven, analyseren en beheren data uit sensoren realtime en dichtbij de productielijnen. Dit levert snellere insights en meer flexibiliteit op.

De juiste expertise voor transformatie naar een digitale fabriek
HPE Pointnext, de serviceorganisatie van HPE, biedt verschillende professionele en operationele diensten voor het Express App Platform - Manufacturing, waaronder:
• de HPE Factory Deployment Service - Deze dienst helpt klanten met het plannen, ontwerpen, implementeren en integreren van de Express App Platform-omgeving.
• de HPE Edge Applications Configuration and Integration Service - Deze dienst helpt klanten bij de integratie van applicaties die draaien op het Express App Platform met enterprise applicaties en machine control systems.
• HPE Flexible Capacity voor Express App Platform - Deze dienst biedt “capaciteit on demand” en een “pay-as-you-go” consumptiemodel. Hiermee kunnen klanten capaciteit op- en af te schalen op basis van hun behoefte en betalen ze slechts voor wat zij gebruiken. De klant heeft hiermee een voordelige cloudoplossing “onsite” tegen dezelfde of lagere kosten dan een public cloudoplossing.

Beschikbaarheid
Express App Platform - Manufacturing is per direct beschikbaar in EMEA. Wereldwijde beschikbaarheid is voor eind 2017 gepland.

Partners