11-10-2017

MessageBird krijgt Serie A-financiering van 60 miljoen dollar

Deel dit bericht

Het Nederlandse MessageBird maakt een Serie A-financiering bekend van 60 miljoen dollar. Met 15.000 klanten wereldwijd, 300.000 developer-accounts en directe integratie met meer dan 220 operators zorgt de financiering voor versnelde groei en ondersteuning van de lancering van een voice-API.

MessageBird is een cloudcommunicatieplatform met een eigen carrierinfrastructuur voor telecommunicatie. Met behulp van in-house ontwikkelde technologie kunnen multinationals wereldwijd direct contact te maken met hun klanten via sms, voice, chat en video. Naast de financiering maakt MessageBird de introductie van een voice-API bekend. Met de introductie van Voice waarmee bedrijven belfunctionaliteit in hun eigen software kunnen bouwen en de bestaande productsuite van sms en chat, wordt MessageBird een zeer groot cloudcommunicatieplatform in termen van direct klantbereik.
 
Volgens oprichter en CEO Robert Vis van MessageBird is het zijn missie om cloudcommunicatie voor grote bedrijven te moderniseren en te vereenvoudigen. “Vandaag de dag is de investering die nodig is om wereldwijde communicatie mogelijk te maken aanmerkelijk lager dan vijf jaar geleden. Met API’s en software is kostbare hardware niet meer nodig en de cloud stelt ons in staat een snel netwerk te bieden, dat voldoet aan alle lokale wet- en regelgeving omtrent beveiliging en dataretentie. En programmeurs zijn erg enthousiast over onze API’s.”

MessageBird heeft vestigingen in Amsterdam, San Francisco, Sydney en Singapore en is op weg om dit jaar een omzet van 100 miljoen dollar te realiseren. De financiering zal gebruikt worden om sneller nieuw personeel te werven, te investeren in het eersteklas Customer Support-team en mogelijke overnames in de Verenigde Staten, Europa en Azië te evalueren.
De investeringsronde wordt geleid door de Silicon Valley investeerder Accel, met participatie van Atomico en de bestaande investeerder Y Combinator.

Partners