17-10-2017

Wercker kondigt containerdiensten Pipelines, Releases en Clusters aan

Deel dit bericht

Het Wercker-team heeft sinds de overname-aankondiging in april met Oracle aan een gezamenlijke visie gebouwd. Dit heeft geresulteerd in de oplossing Wercker Releases, Pipelines, en Clusters, dat een compleet en end-to-end Docker-gebaseerd lifecycle management tool voor software-ontwikkelaars is.

Wercker's missie is volgens CEO Micha Hernandez van Leuffen altijd geweest om ontwikkelaars in staat te stellen zich te concentreren op wat het meest belangrijk is: innovatie en het opbouwen van geweldige producten en toepassingen op een eenvoudige, herhaalbare en betrouwbare manier. “Vroeger heeft Wercker organisaties en hun ontwikkelingsteams in staat gesteld om continuous integration en continuous delivery doelen te bereiken met micro-services en Docker, via ons container-centraal en cloud-native automatiseringsplatform. Nu ben ik verheugd om Pipelines, Releases en Clusters aan te kondigen”.

De nieuwe dienst bestaat uit drie pijlers: Pipelines, Releases en Clusters
Met Wercker Pipelines wordt het mogelijk om volledige build, test en deployment pipelines te implementeren in Docker.
Wercker Releases is een Docker V2-compatibele managed Container Registry Service. Het is volledig geïntegreerd met Wercker Pipelines. Containers kan men opslaan, verdelen en delen binnen Releases en vervolgens gebruiken met Pipelines. Er is geen noodzaak meer om gebruikersnamen, wachtwoorden en repository naam op te geven, aangezien het register deze uit de Wercker-applicatie afleidt.
Wercker Clusters stelt in staat om volledig beheerde Kubernetes clusters te creëren. Door gebruik te maken van de Oracle Container Engine, die bovenop Oracle Cloud Infrastructure draait, zijn dit zeer performante en overbodige clusters, met nodes over meerdere beschikbaarheidsdomeinen.

Build. Deploy. Operate
Met Wercker Pipelines, Releases en Clusters kan iedereen containerapplicaties toepassen die zijn gebouwd met Pipelines, opgeslagen in Releases en worden beheerd door een high performance en betrouwbaar cloud platform. Alles is toegankelijk vanuit één dashboard binnen Wercker.

Wercker Pipelines, Releases en Clusters is als Tech Preview beschikbaar.

Partners