27-10-2017

Dutch Blockchain Coalition en Techruption tonen blockchainoplossingen

Deel dit bericht

Op 16 november 2017 laat de Dutch Blockchain Coalition samen met Techruption op het Jaarcongres ECP zien hoe er in Nederland concreet gewerkt wordt aan blockchainoplossingen.

Blockchain kan op steeds meer belangstelling rekenen en dat is terecht. De toepassingen grijpen in op veel domeinen, denk aan energie, voedsel en gezondheid en het belooft radicaal nieuwe businessmodellen teweeg te brengen.

De sessie wordt ingeleid door Frans van Ette, coalitiemanager van de Dutch Blockchain Coalition. Hij zal de initiatieven aanstippen die er nu vanuit de fieldlabs, hackatons en natuurlijk de coalitie zelf plaatsvinden.
Daarna geeft hij het woord aan Pieter Verhagen van TNO/Techruption die vertelt over de blockchainoplossing die momenteel in het fieldlab Brightlands ontwikkeld wordt. Het unieke daaraan is dat de gebruiker leidend oftewel self sovereign is in plaats van de service provider. Tot slot zal Andrew Mooijman, partner van de coalitie en Innovation Manager bij de Rabobank, dieper ingaan op de relevantie van sterke digitale identiteiten, de eerste actielijn van de Dutch Blockchain Coalition.
Het Jaarcongres ECP is gratis toegankelijk en heeft nog meer te bieden op het gebied van blockchain. Bekijk hier het programma.

Jaarcongres ECP
Tijdens het Jaarcongres ECP worden de bouwstenen van de digitale samenleving besproken, van trends als cloud computing, big data en blockchain tot de benodigde randvoorwaarden als digitale vaardigheden, privacy en cybersecurity. Ook de mogelijkheden en uitdagingen die de digitalisering met zich meebrengt in domeinen als zorg en onderwijs komen aan bod. Het thema van dit jaar is: Samen bouwen aan de digitale samenleving.

Partners