31-10-2017

TechDays 2017: breed spectrum aan sessies

Deel dit bericht

Op 12 en 13 oktober vond TechDays 2017 plaats in de RAI in Amsterdam. TechDays is het grootste evenement voor Nederlandse Microsoft en Open Source developers, DevOps-specialisten en data-engineers. Spreker Niels Naglé van Info Support geeft een terugblik. Tijdens TechDays konden de vele bezoekers weer uitgebreid kennis opdoen over de laatste ontwikkelingen rondom de bekendste Open Source- en Microsoft-technologieën. Uiteraard was er dit jaar weer veel aandacht voor Azure, het cloudplatform van Microsoft. Na de keynote ging het programma vol van start met sessies van 45 minuten die elkaar soms gedeeltelijk overlapten, waardoor het een heel gepuzzel was om je agenda in te vullen.

Breed aanbod

De inhoud van de sessies was breed en omvatte het gehele spectrum, variërend van de nieuwe ontwikkelingen in cloud, containerization & serverless computing, open source, data & analytics, cognitieve services, machine learning (ML) en artificial intelligence (AI). Met daarbij ook specifieke sessies voor onderwerpen als security, testen en DevOps.

Nieuw op TechDays dit jaar was:
• De Microsoft Store op TechDays, met de mogelijkheid om hier de nieuwste producten van Microsoft te bekijken en uit te proberen.
• Future of Food, een blik in de toekomst niet op technologisch vlak maar op de voeding van de toekomst.
• Treasure hunt, speurtocht met behulp van Azure cognitieve services met als prijs een 3D scan van jezelf.


Info Support was dit jaar Platinum sponsor en leverde daarnaast maar liefst 14 sprekers die hun diepgaande kennis in 17 sessies deelden met vakgenoten. De 17 sessies waren verdeeld over diverse onderwerpen waaronder Azure cognitieve services, Event Driven Architecture, .Net Core, bot framework, DevOps, Containerization, AI, Open Source (Stryker), Quantum computing.

Data & Analytics

Vanuit Info Support verzorgden we ook dit jaar weer diverse datagerelateerde sessies. Manon van den Burg gaf een kijkje in hoe dit jaar tijdens Paaspop, de officieuze opener van het festivalseizoen, IoT en Microsoft Azure zijn ingezet om Paaspop veiliger te maken. Om in een andere sessie samen met John Gorter een blik onder de motorkap te werpen van de toegepaste cameratechnologie. Niels Naglé legde uit hoe hij met behulp van zeven Azure Services sprekers real-time feedback geeft voor het nog verder verbeteren van hun presentatie. Marco Kuiper ging in meerdere sessies in op hoe Azure cognitieve services ingezet kunnen worden om je applicaties een menselijke kant (‘Human Touch’) te geven. Naast de datasessies vanuit Info Support waren er ook sessies over Power BI, Azure Data Lake, U-SQL, Azure Data Factory, machine learning, graph databases en andere Azure data storage opties. Hands-on
Naast de .NET-ontwikkelaar en Open Source-ontwikkelaar, is TechDays dus ook heel interessant voor data-engineers en data-architecten. Het publiek heeft bijvoorbeeld gezien hoe je met Node.js en OpenVC de beelden van de PiCam kan vertalen naar data, om hier met behulp van analytics (ML & AI) inzicht te kunnen geven in de drukte in een omgeving. Naast de reguliere sessies was er ook de mogelijkheid voor het volgen van hands-on activiteiten. Zo organiseerde Info Support een sessie over hoe je kan starten met je eerste AI-experiment. Deze hands-on sessie gemist? Meer informatie daarover is hier te vinden.

Session Recordings

Mocht je zelf niet bij TechDays 2017 aanwezig zijn geweest of een sessie hebben gemist, dan is het goede nieuws dat je niet alleen de genoemde, maar álle TechDays presentaties terug kunt kijken. De eerste sessies staan al online en er wordt hard gewerkt aan het beschikbaar stellen van alle sessies. De sessies zijn te vinden op het YouTube channel van TechDays Nederland.

Niels Naglé is bij Info Support werkzaam als Data Solutions Architect.

Partners