01-11-2017

Wibu-Systems lanceert CodeMeter-platform voor verstrekken gebruikslicenties

Deel dit bericht

Wibu-Systems kondigt CodeMeter Cloud Lite aan, waarmee software-ontwikkelaars hun SaaS-applicaties, standaard PC software of mobiele apps via de cloud kunnen beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik van hun producten of inbreuk op het intellectueel eigendom. Wibu-Systems is aanbieder van technologie voor beveiliging en licentiebeheer van software.

De server achter de clouddienst koppelt rechtstreeks met CodeMeter License Central, een platform dat zich zeer flexibel laat inzetten voor het aanmaken en distribueren van gebruiksrechten en het beheer van de licenties.
CodeMeter Cloud Lite kan onderdeel uitmaken van het dienstenpakket van een Independent Software Vendor (ISV). De dienst wordt tevens rechtstreeks door Wibu-Systems geleverd. De clouddienst omvat de benodigde interfaces, waaronder de open standaard voor autorisatie (OAuth2) en de XML gebaseerde standaard voor autorisatie en authentificatie (SAML). Daarmee werkt de de Wibu-Systems oplossing naadloos met de gangbare Single-Sign-On (SSO) oplossingen van de meeste IT-omgevingen. CodeMeter Cloud Lite gebruikt dezelfde mechanismen als CodeMeter License Central en stemt zijn processen af op ofwel een cloud gebaseerde dan wel een on-premise  gebeaseerde licentie. Het licentiebeheersysteem laat zich integreren met SAP, Salesforce en andere ERP-, CRM-, en e-commercetoepassingen.

Koppelingsfaciliteiten
Licenties van software voor mobiel gebruik op tablets en smartphones laten zich eveneens via CodeMeter Cloud Lite registreren en beheren via een directe integratie met de app of via een verbinding met een webserver. Op die manier zijn afzonderlijke PC gebaseerde applicaties in een licentiestructuur te vatten en via CodeMeter Protection Suite en een locaal uitgegeven Protection Only licentie te beveiligen tegen softwaremisbruik en reverse engineering.
CodeMeter Cloud Lite biedt koppelingsfaciliteiten via de Application Programming Interface (API) SOAP en REST. Daardoor is deze cloud dienst toch bruikbaar op systemen waarvoor geen CodeMeter Runtime beschikbaar is of waarvoor een aansluiting niet gemakkelijk is te realiseren zoals bij HTML5 applicaties met JavaScript of PHP applicaties op de server.

Nieuwe verdienmodellen
Volgens Oliver Winzenried, CEO en oprichter van Wibu-Systems, zijn CodeMeter-toepassingen altijd ontworpen vanuit het perspectief van de eindgebruiker. “Wereldwijd zien we de rol van cloudgebaseerde systemen belangrijker worden. Wij stellen ons tot doel om de transformatie van traditioneel on-premise licentiebeheer naar een cloudvariant zo soepel mogelijk te laten verlopen. CodeMeter Cloud Lite zorgt daarvoor in samenhang met CodeMeter License Central. Deze combinatie biedt ISV’s de mogelijkheid nieuwe verdienmodellen te introduceren bij de ontwikkeling en uitrol van hun software-applicaties.”

Meer informatie: Wibu-Systems

Partners