01-11-2017

IBM Cloud Private koppelt publieke cloud aan traditionele IT

Deel dit bericht

IBM lanceert Cloud Private, een platform om de grenzen tussen clouds te reduceren en private cloudomgevingen eenvoudig met een publieke cloud te verbinden. Gebruikers houden hierdoor volledige controle over belangrijke data en apps achter de firewall, terwijl de gebruikerservaring voor ontwikkelaars en IT gelijk is aan die van de publieke cloud. 

Op deze manier kan bijvoorbeeld een financiële dienstverlener klantgegevens in eigen beheer houden en daarmee voldoen aan bestaande regelgeving, terwijl het tegelijkertijd profiteert van innovatieve technologieën uit de cloud, zoals data analytics en machine learning.

IBM Cloud Private is gebouwd op basis van de open source Kubernetes architectuur, dat Docker containers en Cloud Foundry ondersteunt. Hierdoor is het eenvoudiger om nieuwe apps te koppelen of zelfs te verplaatsen naar de publieke cloud, ongeacht de aanbieder. Volgens IBM is het platform geschikt voor nieuwe en bestaande systemen van alle belangrijke hardware-aanbieders. Klanten beschikken hierdoor over het breedste aanbod van diensten in de markt. In tegenstelling tot concurrenten kunnen deze diensten op zowel nieuwe als bestaande systemen worden geïmplementeerd. Speciale cloudservers zijn volgens IBM dus niet nodig.
IBM Cloud Private beschikt verder nog over nieuwe Java-versies, open source software, databases en andere diensten die gebruikt worden om de meest geavanceerde bedrijfsapplicaties te ondersteunen.

IBM Cloud Private transformeert bestaande IT-systemen naar een flexibele cloudomgeving om waarde te halen uit traditionele data en processen, en tegelijkertijd een brug te bouwen naar vrijwel iedere publieke cloud. IBM Cloud Private biedt volgens IBM de controle en veiligheid van on-premise systemen in combinatie met een eenvoudig platform dat beschikt over cloud-native, open-source technologieën.

Tevens heeft IBM bekend gemaakt dat de Bluemix cloudpropositie fuseert met het IBM Cloud merk. Alle Bluemix diensten en producten worden nu als IBM Cloud aangeboden.

Meer informatie: IBM

Tags:

Cloud, Data, ICT, Analytics

Company:

IBM

Partners