05-11-2017

TestNet organiseert thema-avond Programming for Testers

Deel dit bericht

Na het succes van de gelijknamige avond in 2016 organiseert Vereniging TestNet ook dit jaar een Programming for Testers op woensdagavond 8 november. Tijdens deze avond worden drie parallelle workshops gehouden, waarin hands-on gewerkt wordt aan programming skills in een specifiek onderwerp.

Testen met JavaScript
De workshop Testen met JavaScript zal laten zien hoe je een test kunt opzetten wanneer je project Node.js en JavaScript gebruikt. Aan het einde van de workshop heb je testen voor een RESTful API (webservice) en een webapplicatie (met selenium) opgezet, gebruik makend van Visual Studio Code.

REST assured
In deze workshop leer hoe je geautomatiseerde tests kunt ontwikkelen voor API's met de Java-gebaseerde tool REST Assured. Daarnaast krijg je inzicht in welke tools er nog meer beschikbaar zijn en welke tool het beste past bij jouw omgeving en skills.

Introductie in FitNesse en Selenium
De open source tools FitNesse en Selenium kom je steeds vaker tegen. Er wordt ook steeds vaker naar gevraagd. Deze korte workshop is een praktische introductie tot deze tools waarbij 'geprogrammeerd' (of eigenlijk ge-script) wordt in FitNesse in plaats van in een reguliere programmeertaal (zoals Java of C#).

Voor alle workshops is een eigen laptop nodig, Daarnaast staan eventuele specifieke voorbereidingen hieronder vermeld bij de workshopbeschrijving. De thema-avonden en evenementen zijn binnen TestNet een bekend en gewaardeerd verschijnsel en de huidige ledengroei heeft zijn weerslag op de bezoekersaantallen.

Aanmelden.

Thema-avond Programming for Testers
woensdag 8 november 2017 / 18:00 - 21:00

NBC Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438LC Nieuwegein

Partners