Ontbijtsessie Machine learning, artificial intelligence en big data
(01-12-2017)

Deel dit bericht

Bent u verantwoordelijk voor de strategie en/of activiteiten rondom big data in uw organisatie? Dan nodigen wij u uit voor een sessie over technologie, ethiek en de verantwoordelijkheid die het verzamelen en gebruiken van data met zich meebrengt.
Een event over de technologie push, data driven organisaties en ethiek in een wereld zonder grenzen

Organisaties en hun bestuurders worden geconfronteerd met een groeiende spanning tussen de behoefte om te innoveren met gebruik van slimme data technologieën en het risico op schade door onjuist gebruik van data. Het is daarom belangrijk te begrijpen wie het big data gaspedaal bedient maar ook of u in staat bent om op de rem te trappen indien nodig. Technologieën als machine learning en artificial intelligence geven organisaties ongelimiteerde mogelijkheden om hun big data toegankelijk en bruikbaar te maken. Maar wat als we in al ons enthousiasme een grens overgaan waarvan we niet wisten dat deze bestond? Wat als we klanten afschrikken in plaats van naar ons toe halen omdat we teveel met onze data hebben gedaan? Wat als we schade oplopen door verkeerd gebruik van data? Wat zijn de grenzen?

Ethiek en Technologie: het blijft mensenwerk
De discussie zou niet alleen moeten gaan over de vraag hoe we gebruik willen maken van big data, maar  ook over hoe we omgaan met de uitwassen die big data potentieel met zich meebrengt. Anders gezegd, wat is de ethiek van big data en de technologieën om data te verzamelen? Wanneer is het hek van de dam? Het gaat niet langer alleen om het voldoen aan privacywetgeving; het gaat om de verwachtingen van de klant. Het is essentieel om het vertrouwen van de klant te verkrijgen én te behouden. En hoe ethisch en integer willen we zelf zijn? Niet alleen de naleving van de wet voldoet. Hoe kunnen we producten en diensten creëren met het gebruik van machine learning en AI zonder dat we de grens overschrijden?

Inhoud van de ontbijtsessie
We gaan op zoek naar wat in de basis op orde zou moeten zijn om big data initiatieven controleerbaar te houden. En hoe we technologie, ethiek en de organisatie zo zouden kunnen inrichten om van AI en machine learning een schatgraver te maken zonder over grenzen heen te gaan. Aan het einde van de ochtend bent u zich bewust van de mogelijkheden, ethische vraagstukken en bijbehorende risico’s die het gebruik van artificial intelligence op uw (big) data met zich meebrengen.

Programma
08:00 Ontvangst & Ontbijt
08:30 Welkom
08:45 Showcase: de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie en machine learning
09:30 Presentatie: Big Data & Ethiek, het blijft mensenwerk
10:00 Break
10:15 Presentatie: Het organiseren en besturen van Big Data initiatieven
11:00 Plenaire discussie & Afsluiting
11:30 Einde

1 december 2017
Loetje's Garage
Amstelzijde 45
Amstelveen

Aanmelden

Partners